Nogomet

Bjelica: 'Od SP-a reprezentacija ne može spojiti dvije dobre utakmice'

Branimir Korać • petak, 02.07.2021.
Bjelica: 'Od SP-a reprezentacija ne može spojiti dvije dobre utakmice'
Foto: Pixsell

Hrvatska je završila s nastupom na Europskom prvenstvu porazom u osmini finala od Španjolske. Prava drama, povratak iz mrtvih pa poraz u produžecima. Nenad Bjelica smatra da je Hrvatska mogla bolje...

Nenad BjelicaUvjeren je da je Hrvatska mogla više na ovom Europskom prvenstvu i posebno apostrofira činjenicu da Hrvatska trkački nije mogla parirati.

"Minimalni cilj je ostvaren, ali mislim da smo mogli i morali bolje s obzirom na reprezentaciju koju imamo. Trebalo je očekivati više s obzirom na igrače i klubove u kojima igraju. Podatak da smo od Čeha i Španjolaca pretrčali toliko puno kilometara manje, govori mi da nismo dali sve od sebe", kaže Bjelica za Sportske novosti.

Promjena kopački Rebića i Gvardiolova voda označeni su kao vrlo bitni trenuci susreta.

"U te dvije situacije golovi su slučajno pali pa je sve ispalo nespretno. Puno puta se dogodilo da je igrač mijenjao kopačke ili pio vodu pa nije pao gol. Možda je trebalo malo više koncentracije jer su se kopačke mijenjale 5-6 minuta prije poluvremena dok se braniš i imaš dobar rezultat, ali generalno gledajući, od SP-a reprezentacija ne može spojiti dvije dobre utakmice. Ovo je slika onog što smo vidjeli u zadnje tri godine."

Bjelicu ne bi nimalo iznenadilo da Luka Modrić odluči završiti reprezentativnu karijeru i da se povuče i reprezentativnu mirovinu.

"Luka vjerojatno razmišlja o odlasku, tu su i godine, a mogao bi se koncentrirati još sezonu-dvije na klub. To mu se ne bi trebalo zamjeriti jer je reprezentaciji dao jako puno i takva odluka ne bi bila iznenađenje. Treba ga podržati u svakoj odluci, a ako je spreman ostati do SP-a, siguran sam da će i dalje davati sve od sebe i biti na vrhunskoj razini."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!