Košarka

Split protiv Ciprana u prvom kolu kvalifikacija

Matej Kačan • srijeda, 07.07.2021.
Split protiv Ciprana u prvom kolu kvalifikacija
Foto: Pixsell

U Švicarskoj se održava ždrijeb kvalifikacija za košarkašku Ligu prvaka, a hrvatski predstavnik Split doznao je svog suparnika u prvom pretkolu...

Košarkaši Splita saznali su svog suparnika u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka. Žuti će u prvom pretkolu igrati protiv ciparskog AEK-a iz Larnace. Kvalifikacije počinju sredinom rujna.

Ako Splićani uspješno odrade avanturu protiv Ciprana, u drugom pretkolu (polufinalu) čeka ih Fribourg Olympic iz Švicarske. Pobjednik tog para u finalu kvalifikacija igrat će protiv grčkog Peristerija ili boljeg iz dvoboja Salon Vipas - Cluj Napoca.

Ždrijeb je održan u švicarskom Miesu, a pobjednik ove grane kvalifikacija bit će smješten u skupinu G glavnog ždrijeba. Tamo čekaju Hapoel Holon, Brindisi te Darušafaka.

Splitu su iz treće jakosne skupine u prvom kolu prijetili još Levski, Sporting te belgijski Belfius Mons-Hainaut, dok su u drugom pretkolu mogli dobiti i Mornar, Opavu ili Tsmoki iz Minska.

Ždrijeb je za službene društvene mreže kluba komentirao i direktor Edo Blažević:

"Zadovoljni smo ždrijebom, napravit ćemo sve da složimo respektabilnu momčad, koja će nam dati šansu da se plasiramo u Ligu prvaka. Ovaj klub to zaslužuje, u to sam se uvjerio i ovdje na ždrijebu, jer se svi prema nama odnosne s toliko poštovanja da je pravi užitak predstavljati klub koji je toliko cijenjen", poručio je.

FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!