Nogomet

Southgate: 'Nemamo tako veliku povijest kako volimo misliti, ovo je povijesna prilika'

Matej Kačan • srijeda, 07.07.2021.
Southgate: 'Nemamo tako veliku povijest kako volimo misliti, ovo je povijesna prilika'

Englezi u srijedu imaju povijesnu priliku po prvi put izboriti finale Europskog prvenstva, a njihov izbornik Gareth Southgate najavio je dvoboj s Dancima...

Engleski izbornik Gareth Southgate najavio je polufinalni susret koji njegova momčad igra protiv Danske. Engleska je u euforiji, najavljuje se povratak nogometa kući i europski naslov, ali Southgate smiruje euforiju i stavlja povijest reprezentacije u perspektivu.

"Nemamo tako dobru nogometnu povijest kako nekad volimo vjerovati. Ovi momci rade ogromne stvari. Srušili smo neke barijere na ovom turniru i u polufinalu opet imamo priliku za to. Nikad nismo bili u finalu Eura pa možemo biti prva engleska reprezentacija koja bi to napravila, vrlo smo uzbuđeni."

"Spremni smo za utakmicu, igrači su spremni i imaju ogromno iskustvo ovakvih situacija", kazao je izbornik ekipe koja je igrala polufinale SP 2018, ali i ekipe pune igrača koji igraju u najvećim europskim klubovima i bore se za trofeje.

"Pripreme su nam bile mirne, znamo da igramo protiv dobrog suparnika. Bit će to tijesna utakmica, ali i vrlo uzbudljiva za sve. Pred sobom imamo očekivanja od početka turnira i mislim da smo se s tim dobro nosili na utakmici otvaranja, i protiv Njemačke. No, nikad nismo bili u finalu pa je pritisak onoliki koliki mi odaberemo da jest. To je za nas motivacija i izazov."

Southgate smatra da je možda i veći pritisak na Danskoj koja je već bila prvak Europe nego na Engleskoj koja traži svoje prvo finale.

"Da smo zemlja koja je već osvojila pet titula i moramo izjednačiti povijest, možda bih se osjećao drukčije. Ali nismo to, Danska je već osvojila pa je možda i na njoj veći pritisak da to ponovi", kazao je Engleski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!