Košarka

Aco Petrović naslijedio Repešu u Pesaru

Matej Kačan • subota, 17.07.2021.
Aco Petrović naslijedio Repešu u Pesaru
Foto: Pixsell

Košarkaše Pesara će drugu sezonu u nizu voditi hrvatski trener. Nakon Jasmina Repeše, klupu talijanskog prvoligaša preuzeo je Aleksandar Petrović...

Nekadašnji hrvatski izbornik i trener Cibone, Cedevite i Zadra Aleksandar Petrović novi je trener Pesara. Talijanski klub je dugo očekivanu i najavljivanu vijest potvrdio na svojim stranicama.

Aco je u Italiji već i predstavljen, a na predstavljanju je dao i izjavu po povratku. Naime, Aco je kao igrač bio u klubu i sudjelovao je u osvajanju prvenstva 1988., što je bio prvi od dva naslova prvaka Italije.

"Oduvijek sam bio navijač Pesara, još od 1988. godine. Sretan sam i zahvaljujem obitelji Beretta što su mi ovo omogućili. Smatram da mogu puno pružiti ovoj ekipi, cilj je igranje u Europi sljedeće sezone. Meni je bitno da svi budemo kao jedna obitelj, nužno je da stvorimo dobru kemiju unutar kluba. Moj stručni stožer činit će pomoćni treneri Bruno Savignani i Luca Pentucci i kondicijski trener Roberto Venerandi."

Odmah je Petrović u svom stilu i najavio način na koji će njegova ekipa igrati, ali i njegov pristup gradu i klubu.

"Želimo pobjeđivati, ali tako da publici pružimo odlične igre. Volio bi, kada pandemija završi, otvoriti vrata dvorane za javnost da prisustvuju treninzima. Za mene je ključna riječ ‘zabava’", prenosi Crošarka.

Aci će ovo tako biti novi izazov nakon što s reprezentacijom Brazila nije izborio OI, a na klupi talijanskog prvoligaša naslijedio je još jednog Hrvata, Jasmina Repešu koji je nakon dobro obavljenog posla otišao u Fortitudo iz Bologne.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!