Nogomet

Tudor strijelac, Juranović asistent, Rakow uzeo Legiji Superkup

Branimir Korać • nedjelja, 18.07.2021.
Tudor strijelac, Juranović asistent, Rakow uzeo Legiji Superkup
Foto: Pixsell

U Poljskoj je sezona tradicionalno otvorena susretom Superkupa, a u svom prvom pojavljivanju u Superkupu Rakow je stigao do trofeja...

Dva velika niza su nastavljena. Čak šestu godinu zaredom prvak Poljske poražen je u Superkupu, a Legiji je ovo čak osmi uzastopni poraz. Zadnji put Superkup je osvojila još 2008. godine kada je u Ostrowiecu svladala Wislu Krakow 2:1.

Legia ima najviše nastupa u Superkupu, čak 15, ali i više poraza nego što drugi najčešži sudionik, Lech, ima nastupa. Naime Legia je čak 11 puta izgubila ovu uvertiru u sezonu.

Ovu subotu Legia je igrala protiv debitanta Rakowa i upisala poraz na penale. Rakow je odlično krenuo i poveo u desetoj minuti golom glavom iz blizine Frana Tudora i tu prednost Rakow je držao sve do 93. minute kada Mahir Emreli na asistenciju Josipa Juranovića dolazi do poravnanja.

U raspucavanju pucao je i Juranović te io vrlo siguran, ali Legia je ipak poražena. Juranović je odigrao cijelu utakmicu, Tudor do 65. minute, a Zoran Arsenić cijelu utakmicu.

Superkup:
Legia - Rakow 3:4 penali (1:1)

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!