Košarka

Potpuni preokret Bucksa i meč lopta za titulu prvaka

Branimir Korać • nedjelja, 18.07.2021.
Potpuni preokret Bucksa i meč lopta za titulu prvaka

Milwaukee Bucksi potpuno su okrenuli seriju protiv Phoenix Sunsa, pobjedom u Arizoni poveli su s 3-2 i došli nadomak titule prvaka...

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 119:123

Nakon što su izgubili drugu utakmicu uz 42 poena Giannisa Antetokounmpa, Bucksi su izgledali potpuno potopljeno. Emotivno i fizički činilo se da su na dnu. Bilo je jasno da Giannis neće moći sam i da treba pomoć, a ona je ubrzo i stigla.

Posebno se podignuo Jrue Holiday koji je odradio sjajnu treću i petu utakmicu, u četvrtoj je iskočio Khris Middleton i uz standardno čudesnog Giannisa, bilo je to dovoljno da se okrene Sunse i Bucksi dođu do meč lopte.

I ova peta utakmica krenula je po željama Sunsa. U jednom trenutku izgledalo je kao da će se Bucksi potpuno raspasti i da će Sunsi šetnjom do pobjede, ali u pravo vrijeme su reagirali i probudili se.

Već u prvoj četvrtini Sunsi su imali 16 poena prednosti, međutim onda je došlo vrijeme Bucksa koji su u drugu četvrtinu ušli serijom 21:5 i potpuno se vratili u utakmicu.

Do kraja susreta trajala je drama. Sunsi su u zadnju minutu ušli sa zaostatkom 120:117 da bi Chris Paul smanjio na 120:119. Imali su Sunsi posjed za vodstvo, no Holiday uzima loptu, baca je Giannisu za zakucavanje za 122:119 13 sekundi prije kraja.

Giannis nije ubacio dodatno bacanje, ali je uhvatio skok u napadu te je odmah ponovno poslan na liniju slobodnih bacanja. Ubacio je jedno bacanje, dovoljno za plus četiri. Na drugoj strani promašuje Booker i Milwaukee odlazi do pobjede.

Ovo nije nepoznato Bucksima, protiv Netsa su također okrenuli u seriju s 0-2 da bi do kraja napravili preokret i s 4-3 prošli dalje. Međutim Netsi su ušli u velike probleme s ozljedama, a ovo je osim toga i finale te neka sasvim druga razina.

Antetokounmpo je susret završio s 32 poena, devet skokova i šest asistencija, Middleton je dodao 29 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Holiday 27 poena i 13 asistencija.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 40 poena, Chris Paul 21 uz 11 asistencija, a Deandre Ayton 20 uz deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2021. u 12:29
    zalit ce za ovim porazom još dugo
    Obrisan korisnik