Ostali sportovi

Mektić i Pavić otputovali u Tokio: 'Pritisak postoji, ali navikli smo'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.07.2021.
Mektić i Pavić otputovali u Tokio: 'Pritisak postoji, ali navikli smo'
Foto: Pixsell

Jak hrvatski adut za odličje u Tokiju svakako je najbolji muški teniski par svijeta - Nikola Mektić i Mate Pavić. I oni odlaze u Tokio s visokim ambicijama...

Kada si najbolji par svijeta, potpuno dominiraš sezonom, prije tjedan dana si osvojio Wimbledon, onda i na Olimpijske igre odlaziš s najvišim ambicijama. Nikola Mektić i Mate Pavić nadaju se odličju, po mogućnosti zlatu.

"Imamo maksimalne ambicije, želimo osvojiti zlato, prvenstveno medalju, a ako Bog da zlato. Očito smo u dobroj formi, dobro nam ide i imamo pravo nadati se uspjehu", najavio je za RTL s pravom Mektić.

Wimbledon je osvojen, ostvaren je veliki cilj, no Olimpijske igre stižu brzo i nije bilo previše vremena za odmor.

"Nismo se uspjeli odmoriti, nije bilo baš previše vremena. Malo smo predahnuli, zadnja dva dana odradili treninge što i nije puno, ali imamo to neko samopouzdanje koje vučemo zadnjih šest mjeseci. Nadam se da s tim samopouzdanjem možemo nastaviti igrati u Tokiju", dodaje Pavić.

Sportaše u Tokiju čekaju brojne restrikcije, a Nikola je pokušavao ne razmišljati previše o svemu tome.

"Bili smo na Wimbledonu i pokušavao sam se što manje interesirati što se tamo događa pa mi je prilično nepoznata situacija i vjerujem da ću biti neugodno iznenađen s mnogočim, ali nemamo izbora."

"Ne znam koliko su točno rigorozni, ali mislim da smo već navikli jer tijekom sezone na našem Touru postoji dosta restrikcija, stalno smo u balonima s ograničenim kretanjem. Sigurno neće biti lagano, ali tako je kako je", dodaje Pavić.

Konkurencija u Tokiju bit će jaka, ali ipak će sve biti drugačije nego inače. Uostalom, nema previše država koje imaju standardiziran par koji igra u kontinuitetu zajedno na Touru.

"Nekidan sam pogledao tko igra, to nije tipičan turnir kakve stalno igramo, neki od najboljih parova svijeta nisu iz iste države pa igraju miješano, vidjet ćemo. To može biti i nezgodno i bolje za nas. Ovo su i meni prve olimpijske igre, ne znam kakva će biti atmosfera, bit će uzbudljivo", smatra Mektić, a Pavić dodaje:

"Konkurencija je jaka, to su malo drugačiji parovi i drugačije promiješani, ali ako vratimo film kroz zadnjih nekoliko OI, dosta je onih iz singla osvojilo medalje. Konkurencija postoji, ali malo je drugačija i dalje jaka."

Obojica bi odmah potpisali hrvatsko finale protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga. Treba ići korak po korak, a zasad su jako zadovoljni što su u Tokiju, to je ispunjenje sna.

"Ovo je neko posebno iskustvo, predstavljate Hrvatsku, a u drugu ruku u tenisu je to malo specifično jer imamo taj svoj Tour i bitne turnire kao što je bio Wimbledon. Generalno OI imaju neko manje značenje u tenisu nego u nekim drugim sportovima. Međutim nama je ovo ipak nešto posebno, pogotovo jer su prve OI", poručuje Pavić.

"Lijepo je predstavljati Hrvatsku jer naciji to puno znači. Svi žive s olimpijcima i jako nam je drago nastupiti za Hrvatsku i napraviti odličan rezultat."

Mektić i Pavić su prvi par svijeta, apsolutno dominiraju ovom sezonom i medalja je nešto što se očekuje.

"Naučili smo se nositi s pritiskom, nije bio mali niti u polufinalu i finalu Wimbledona, ali uspjeli smo. Pritiska ima, od njega se ne može bježati i treba ga prihvatiti", ističe Mektić.

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!