Ostali sportovi

Španjolci u drami na kraju svladali Norvešku, Danska bolja od Egipta

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.07.2021.
Španjolci u drami na kraju svladali Norvešku, Danska bolja od Egipta

Odigrana su još dva susreta muškog rukometnog turnira, a svakako utakmica dana bila je ona između Španjolske i Norveške u skupini A gdje su Španjolci tijesno slavili i zauzeli vrh tablice s Francuzima...

Drama u Tokiju u drugom kolu muškog rukometnog turnira. Jedan od središnjih susreta skupine A i utakmicu dana odigrale su reprezentacije Španjolske i Norveške, a slavili su Španjolci, i to pogotkom sa sedam metara nakon što je vrijeme isteklo.

U jako tijesnom susretu su Španjolci u završnicu ušli s 27:25, ali Norveška je izjednačila pola minute do kraja pogotkom Jondala sa sedam metara. Španjolci su pozvali minutu odmora, a u posljednjem napadu je Reinkind napravio prekršaj za sedmerac na Figuerasu Treju s istekom vremena.

Odgovornost sedmerca preuzeo je Gomez Abello koji je bio točan i donio je Španjolskoj pobjedu te izjednačenje na vrhu tablice s maksimalne dvije pobjede uz Francuze. Figueras je uz izboreni sedmerac zabio i 10 golova, a pet je dodao Garcia.

Kod Norveške je Jondal zabio devet golova, uključujući i onaj za 27:27, a šest je zabio Sagosen. U drugom susretu su Danci teže od očekivanog svladali Egipat i preuzeli vrh skupine B.

Egipćani su vodili na poluvremenu s 15:14, ali je Danska u drugom poluvremenu stisla obranu, odjurila s 18:12 na konačnih 32:27 do pobjede. Mikkel Hansen zabio je devet golova, pogodak manje dodao je Gidsel.

OI rukomet (M), drugo kolo:
Danska - Egipat 32:27
Španjolska - Norveška 28:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!