Ostali sportovi

Njemica slavila u slalomu kajakom

HINA, Matej Kačan • utorak, 27.07.2021.
Njemica slavila u slalomu kajakom

Zlatnu medalju u ženskom slalomu kajakom osvojila je njemačka predstavnica Ricarda Funk. Ona je uzela olimpijsko zlato nakon jednog srebra i dvije bronce, a druga je bila Maialen Corraut, zlatna iz Rija...

Njemačka 29-godišnja kajakašica Ricarda Funk u svom je debitantskom olimpijskom nastupu osvojila zlatno odličje u slalomu, što joj je najveći uspjeh u karijeri nakon što je na svjetskim prvenstvima jednom osvojila srebro, a dvaput bila treća.

Funk je do olimpijskog zlata došla kombinacijom brze i precizne vožnje, u kojoj nije napravila nijednu pogrešku i za 105.50 sekundi svladala stazu na kojoj je bilo 25 vrata.

Nešto više od sekunde (1.13) za Njemicom je zaostala Maialen Chourraut, što je braniteljici naslova iz Rio de Janeira u Tokiju bilo dovoljno za srebro. Time je 38-godišnja Španjolka popunila kolekciju olimpijskih medalja, jer je 2012. u Londonu osvojila broncu.

Iako je na kraju završila na pobjedničkom postolju i s broncom oko vrata, najveće razočaranje finala doživjela je favoritkinja natjecanja 27-godišnja Australka Jessica Fox, trostruka svjetska prvakinja u ovoj disciplini, srebrna iz Londona 2012. i brončana iz Rija.

Naime, Fox je imala uvjerljivo najbrže vrijeme (102.73), ali je dotaknula četvrta i pretposljednja vrata, zaradila četiri sekunde kazne te time izgubila zlato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!