Ostali sportovi

Dretar Karić i Jozić završili s pojedinačnim nastupom na POI

HINA, Matej Kačan • petak, 27.08.2021.
Dretar Karić i Jozić završili s pojedinačnim nastupom na POI

Hrvatski parastolnotenisači Helena Dretar Karić te Pavao Jozić završili su sa svojim pojedinačnim nastupima na POI u Tokiju te nisu dohvatili medalje, ali za Dretar Karić ostaje nada u paru s Anđelom Mužinić...

Hrvatska parastolnotenisačica Helena Dretar Karić ostala je bez plasmana u četvrtfinale Paraolimpijskih igara u Tokiju u kategoriji 3 igračica u kolicima, a nastup na Igrama završio je i Pavao Jozić u kategoriji 7 stojećih igrača.

Dretar Karić je u razigravanju za plasman u četvrtfinale izgubila od Slovakinje Alene Kanove s 1-3 (11:9, 4:11, 4:11, 6:11). Dretar Karić je dobro ušla u meč, dobila je prvi set sa 11:9, međutim u nastavku je Slovakinja zaigrala daleko bolje nanizavši tri seta za pobjedu.

Za 42-godišnju Varaždinku ovime nisu završile Paraolimpijske igre u Tokiju. Ispred nje je i nastup u ekipnoj konkurenciji zajedno s Anđelom Mužinić s kojom je prije pet godina u Rio de Janeiru osvojila srebro.

Nešto kasnije u kategoriji 3 će naša druga predstavnica Anđela Mužinić loviti polufinale protiv Koreanke Jiyu Yoon, koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru bila četvrta.

Jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji Pavao Jozić, koji nastupa u kategoriji 7 stojećih igrača, nije se uspio plasirati u drugi krug natjecanja nakon što je izgubio i drugi meč u skupini od Brazilca Sergia Salmina Filha s 2-3 (11:8, 11:9, 6:11, 11:13, 3:11).

Jozić je vodio 2-0 u setovima, a u četvrtom setu je imao i meč loptu na 11:10. no Brazilac je uspio osvojiti set, a potom u petom slaviti sa 11:3 za ukupnu pobjedu i prolaz dalje. U prvom kolu 27-godišnji Samoborac, član STKI Synergiia, izgubio je od brončanog iz Rio de Janeira i vodećeg s rang liste Kineza Shuo Yana s 0-3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!