Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice do 17 godina sedme u Europi, Latica Medvešek najbolja vratarka

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 30.08.2021.
Hrvatske vaterpolistice do 17 godina sedme u Europi, Latica Medvešek najbolja vratarka

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija do 17 godina, zauzela je sedmo mjesto na Europskom prvenstvu u Šibeniku nakon što je u izravnom susretu za spomenuto mjesto, pobijedila Izrael glatko s 11:6.

Pljesak koji se dugo po okončanju utakmice za sedmo mjesto prolamao s lijepo popunjenih tribina bazena u Crnici, možda je i najvrednija, najdojmljivija slika, zvučna slika cijelog nastupa hrvatskih vaterpolistica posljednjih 10-ak dana Šibenika.

"Zaista jedan prekrasan rezultat, biti sedmi na ovako jakom Europskom prvenstvu na kojem je sudjelovalo 19 reprezentacija, nikada više nego sada, uobičajeno ih je oko 16. Uspjele smo ostaviti iza sebe odličnu Francusku, izrazito jaku Njemačku, kvalitetan Izrael, Srbiju, Slovačku. Ostaje nam žal nakon utakmice sa Španjolskom koja je završila rezultatom 9:7. No, stepenica po stepenica, djevojke su dokazale da mogu igrati sa svima pa tako i s Grčkom koja je završila turnir na drugom mjestu. S njima smo igrale egal skoro do završetka utakmice. Ogroman je to iskorak u ženskom hrvatskom vaterpolu. Sve to okrunila je Latica titulom najbolje vratarke prvenstva, što je zaista i bila. Imala je skoro 30 obrana više od druge vratarke turnira, odnosno imala je oko 89 obrana što je senzacionalno. Naravno, odlična obrana naše reprezentacije je to omogućila Latici. Djevojke će sada odmoriti, a onda krećemo s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje je u Australiji za godinu dana, gdje se nadamo biti još bolje, spremnije i konkurentnije", rekla je Mia Šimunić, izbornica reprezentacije.

Hrvatska ima i jednu od najboljih igračica na netom okončanom Europskom prvenstvu do 17 godina u Šibeniku. Zagrepčanka Latica Medvešek (16), vratarka Mladosti i hrvatske vrste, izabrana je za najbolju vratarku Europskog prvenstva u Šibeniku. Latica, koja je jedno vrijeme slovila i kao čudo od djeteta jer je sa samo 12 godina branila za prvu postavu vaterpolistica Mladosti, s godinama samo raste. U doslovnom i prenesenom smislu pogotovo. U Crnici je briljirala, nerijetko s dvoznamenkastim brojem obrana, te nije mogla nezamijećeno proći na kontinentalnoj smotri najboljih do 17 godina.

Hrvatska je time na Europskom prvenstvu za djevojke do 17 godina u Šibeniku ostvarila cilj kojim je ušla u krug osam najboljih sastava na Starom kontinentu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!