Rukomet

Sesvećani kreću kod Zameta: 'Riječani su uvijek dobri, nikada nismo tamo dobili'

Branimir Korać • subota, 11.09.2021.
Sesvećani kreću kod Zameta: 'Riječani su uvijek dobri, nikada nismo tamo dobili'
Foto: Pixsell

Krenulo je natjecanje u Paket24 Premijer ligi, a vrlo zanimljiv dvoboj u prvom kolu bit će na rasporedu u Rijeci gdje Zamet dočekuje Sesvete...

Sesvećani s malom prednosti ulaze u dvoboj protiv Zameta, odigrali su već dvije službene utakmice dok će Zamećani tek ovdje vidjeti na čemu su.

Sesvete su odradile nastup u prvom kolu kvalifikacija Europske lige, no poljski Azoty Pulawy bio je ipak prejak u obje utakmice.

"Jako dobar klub koji je puno moćniji pod nas. Što se tiče budžeta negdje je u rangu PPD Zagreba. Nismo tu imali velike izglede, ali imali smo u Poljskoj odličnih prvih 25 minuta i to je put za dalje. Moramo produžiti tu našu kvalitetnu igru na nekih 50-ak minuta. Cilj nam je bio da se dobro prezentiramo, još uvijek su nam van kadra bili neki igrači, kadeti su nam se priključiti tek dan prije utakmice, ali sada se polako kompletiramo", priča nam trener Sesveta Silvio Ivandija.

Problema bi u narednim tjednima ipak trebalo biti manje.

"Papić se vratio u pogon, Strbad je propustio uzvrat zbog viroze, ali sada opet s nama, David Štrković je jako blizu povratku. U ovih desetak dana uigrali smo i trojicu kadeta koji su se priključili. Imali smo i dosta promjena, ostali smo bez nekih igrača i treba vremena da sve sjedne na mjesto."

Kroz Ivandijine ruke prošli su brojni mladi igrači koji su kasnije završili u Zagrebu, od Kontreca, Šipića, Sršena, Mandića, Srne pa sve do Sirotića koji je prošle sezone nosio dres Sesveta, a predstavio se jako dobrom rolom u finalu SEHA lige protiv Veszprema.

Ovosezonska sesvetska momčad je ponovno mlada, a sada je čeka gostovanje u Rijeci.

"To nam i je cilj, da afirmiramo što je više moguće mladih igrača. I Zamet je imao dosta promjena i tamo nam neće biti lako. Nikada nismo dobili u Rijeci, lani smo odigrali neriješeno i bili blizu. To riječko područje uvijek obiluje kvalitetnim igračima, pripreme su pokazale da su dobri i ove sezone te očekujem tešku utakmicu."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!