Automoto

Ništa od mirovine: Vettel potvrđen uz Strolla i za sljedeću sezonu

Matej Kačan • četvrtak, 16.09.2021.
Ništa od mirovine: Vettel potvrđen uz Strolla i za sljedeću sezonu

Nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1 Sebastan Vettel otklonio je sve sumnje oko odlaska u mirovinu te je potvrđen kao dio vozačke postave Aston Martina za sljedeću sezonu...

Iako se u talijanskim medijima posljednjih tjedana pisalo o tome kako je nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel odlučio otići u mirovinu, u četvrtak su takvi navodi službeno demantirani.

Aston Martin potvrdio je svoju vozačku postavu za sljedeću sezonu, a ona ostaje ista kao i ove: Uz Vettela za Aston Martin vozit će Lance Stroll.

Thanks to Lance and Sebastian for making their mark this year.

Here’s to 2022.#IAM #Announced pic.twitter.com/yO0ZOP3QX6— Aston Martin Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) September 16, 2021

Vettel je potpisao višegodišnji ugovor 2020. kad je stigao kao zamjena za Sergija Pereza nakon otkaza u Ferrariju, ali je bilo neizvjesnosti oko tih navoda koji su na kraju demantirani.

"Zaista se veselim tome što ću voziti novu generaciju Formula 1 bolida. Izgled im je drukčiji i nova tehnička pravila bi nam trebala dati priliku da imamo bolide koji se utrkuju mnogo tjesnije nego dosad. Uzbudljivije utrkivanje bit će sjajno za vozače, ali i navijače", kazao je Vettel.

Nijemac je ove sezone krenuo nešto sporije, ali je uhvatio ritam pa je u Monacu bio peti, na podiju u Bakuu te je odradio sjajnu vožnju u Mađarskoj gdje je završio drugi, ali je na kraju diskvalificiran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!