Tenis

Loš dan za favorite u Nur-Sultanu, Bublik jedini neporaženi nositelj

Branimir Korać • četvrtak, 23.09.2021.
Loš dan za favorite u Nur-Sultanu, Bublik jedini neporaženi nositelj

Odigrani su susreti osmine finala ATP turnira u Nur-Sultanu, a od turnira su se oprostili prvi nositelj Aslan Karacev te treći nositelj Dušan Lajović...

Drugi nositelj turnira u Nur-Sultanu Aleksander Bublik prilično se namučio za prolaz u četvrtfinale. U drugom kolu igrao je protiv Miomira Kecmanovića kojeg je svladao tek u završnici trećeg seta. Tu je Kecmanović propustio veliku priliku, imao je 0:40, nije to iskoristio i nakon toga je izgubio servis i upisao poraz. Bublik je pogodio 18 as servisa, ali i imao osam dvostrukih servis pogrešaka.

Poraz je upisao i Filip Krajinović koji je u dva seta i bez ijedne break prilike u cijelom meču izgubio od Jamesa Duckwortha. Očekivao se bolji nastup Krajinovića, no prošlotjedni osvajač Challengera u Istanbulu potvrdio je sjajnu formu.

Vrlo loš dan srpskih predstavnika kompletirao je Dušan Lajović koji je u dva seta poražen od Soonwooa Kwona iz Južne Koreje. Lajović je imao 5:2 u prvom setu, ali onda je stao i Kwon je napravio preokret te bio bolji i u drugom setu za konačnih 7:5, 6:4.

Skoro tri i pol sata bitku su vodili Carlos Taberner i Egor Gerasimov. Taberner je na kraju odnio pobjedu iskoristivši četvrtu meč loptu u maratonskom 12. gemu trećeg seta.

Od turnira se oprostio prvi nositelj Aslan Karacev. Prvi set izgubio je nakon što se dva puta vraćao iz breaka zaostatka, u tie-breaku je propustio jednu set loptu i s 8:6 izgubio taj dio igre. I u trećem setu je pao u završnici ponovno nakon što se vratio iz breaka zaostatka.

ATP Nur-Sultan, drugo kolo:
Aleksander Bublik (Kazahstan, 2) - Miomir Kecmanović (Srbija) 2:6, 6:3, 7:5
James Duckworth (Australija) - Filip Krajinović (Srbija) 7:6(2), 6:3
Soonwoo Kwon (Južna Koreja) - Dušan Lajović (Srbija, 3) 7:5, 6:4
Carlos Taberner (Španjolska) - Egor Gerasimov (Bjelorusija) 5:7, 7:6(5), 7:5
Emil Ruusuvuori (Finska) - Aslan Karacev (Rusija, 1) 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!