Ostali sportovi

Hrvatske stolnotenisačice poražene od favoriziranih Portugalki

Branimir Korać • utorak, 28.09.2021.
Hrvatske stolnotenisačice poražene od favoriziranih Portugalki

Hrvatske stolnotenisačice nisu uspjele napraviti iznenađenje na startu Europskog prvenstva koje se održava u Rumunjskoj. U prvom kolu u skupini poražene su 3:1 od Portugala...

Srebrne s prošlog Europskog prvenstva održanog 2019. godine, Portugalke, svladale su Hrvatsku u prvom kolu grupne faze. Portugalke su kao favoritkinje ušle u ovaj dvoboj i nisu dozvolile iznenađenje, njihove Kineskinje upisale su tri pobjede.

I dok Hrvatska nema igračicu u Top 100 na ITTF ljestvici, obje Kineskinje nalaze se u tom društvu te su se pokazale kao prevelik zalogaj.

U prvom meču mlada Hana Arapović pružila je jak otpor Fu Yu, ali ipak nije uspjela napraviti više od osvajanja jednog seta. Imala je priliku odvesti meč u peti set, ali u završnici četvrtog Fu je na iskustvo bila bolja s 12:10.

Zatim je Mateja Jeger tijesno u pet setova izgubila od Jieni Shao da bi nakon toga Ivana Malobabić odigrala dobar meč protiv Rite Fins i s 3-0 smanjila na 2:1.

Ponovno je Mateja Jeger u četvrtom meču igrala dobro, ovaj put protiv Fu, no još jednom je izgubila u pet setova, a to je značilo i pobjedu Portugala 3:1.

Hrvatska sutra igra protiv još jednog jakog protivnika, Mađarske. Podsjećamo, samo prvi prolazi u sljedeću fazu natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!