Nogomet

Pjatov izvlačio nevjerojatne obrane u završnici, Inter bez pobjede u Ukrajini

Branimir Korać • utorak, 28.09.2021.
Pjatov izvlačio nevjerojatne obrane u završnici, Inter bez pobjede u Ukrajini

Odigrana su prva dva susreta drugog kola Lige prvaka. Ajax je upisao i drugu pobjedu dok je Inter i drugi put ostao bez pobjede...

Šahtar - Inter 0:0

Dva treća i jedno četvrto mjesto za Inter u skupinama Lige prvaka u zadnje tri godine, u Milanu se nadaju kako će se taj niz prekinuti i da će uspjeti proći u osminu finala. Početak nije obećavajuć, upisali su poraz kod kuće od Reala i remi u gostima kod Šahtara.

U Ukrajini su mogli i do pobjeda, ali isto tako ostati i bez tog jednog boda. U završnici susreta gosti su imali dvije krasne prilike, ali vratar Pjatov izvukao je fantastične obrane.

Već u prvih deset minuta Šahtar je ostao bez ozlijeđenog Lassine Traorea koji je čini se teže stradao i umjesto njega je ušao Tete.

Do kraja prvog dijela imao je Inter nekoliko nekoliko dobrih prilika, ali Barella, Lautaro Martinez i Džeko nisu ih iskoristili. No i Šahtar je prijetio, nekoliko navrata bilo je vatreno u kaznenom prostoru Handanoviča, no pogodaka nije bilo.

U 86. minuti Inter su centimetri dijelili od vodstva. Sjajno je izvana gađao Joaquin Correa, činilo se da lopta ide u sam kut, ali Pjatov je vrhovima prstiju skrenuo taj udarac u korner.

Nakon ubačaja iz kornera u skoku je najviši bio Stefan de Vrij, lopta je išla u sam donji kut, ali Pjatov fantastičnom obranom spašava svoju momčad.

Marcelo Brozović igrao je do 55. minute kada ga je zamijenio Calhanoglu, a Perišić je ušao u 81. minuti umjesto Dimarca.

Ajax - Bešiktaš 2:0

Bešiktaš ima velikih problema s ozljedama i takav osakaćen, nije imao šanse u Amsterdamu. Ajax je bio puno bolji protivnik, potpuno je nadigrao goste i zasluženo slavio.

U sastavu Bešiktaša ponovno nije bilo Domagoja Vide na kojeg Zlatko Dalić vrlo vjerojatno neće moći računati u naredna dva susreta.

Ajax je od početka bio bolji protivnik i zasluženo je slavio, a oba gola zabio je u prvom dijelu.

U 17. minuti domaćin je poveo nakon što je Dušan Tadić odradio najveći posao, donio loptu Berghuisu koji nije imao problema poentirati s nekih 6-7 metara iskosa.

Krajem prvog dijela Berghuis je postao asistent, odlučno je ubacio na prvu vratnicu gdje Haller koljenom šalje loptu u mrežu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ajax2:0Bešiktaš
Borussia D.1:0Sporting
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ajax2:0Bešiktaš
Borussia D.1:0Sporting
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!