Nogomet

Kovač remizirao sa Sociedadom, Legia srušila Leicester

Matej Kačan • četvrtak, 30.09.2021.
Kovač remizirao sa Sociedadom, Legia srušila Leicester

U ranijem terminu Europske lige odigrano je nekoliko vrlo zanimljivih susreta drugog kola. Niko Kovač je sa svojim Monacom upisao novi remi, dok je u skupini C neugodno iznenađen Napoli...

Pomalo iznenađujuće, na vrhu skupine C Europske lige se nakon dva kola nalaze nogometaši Legije. Poljaci su na maksimalne dvije pobjede, a drugu su ostvarili kod kuće protiv Leicestera.

Premierligaš je prije susreta bio veliki favorit, ali promiješana ekipa Brendana Rodgersa ostala je praznih ruku nakon mnogih promašaja u Varšavi. Gol vrijedan pobjede Legije dao je Mahir Emreli u 31. minuti. Filip Benković ostao je na klupi gostiju.

U istoj skupini još jedno iznenađenje. U jednom iznimno sadržajnom susretu, Napoli je kod kuće poražen protiv Spartak Moskve, upisavši tako prvi poraz u sezoni te je ostao na jednom bodu.

Sve je krenulo idealno za Talijane, poveli su već nakon nekoliko desetaka sekundi preko Elifa Elmasa, ali u 29. Mario Rui dobiva crveni karton i slijedi preokret. Rusi su preko Quincija Promesa (dva pogotka) i Mihaila Ignjatova došli do 3:1 u drugom dijelu, ali su u 83. i oni ostali bez jednog igrača nakon isključenja Maximiliana Caufrieza.

Nadoknada je bila duga, u njoj je Victor Osimhen smanjio na 3:2, ali potpunog povratka ipak nije bilo jer je i nakon 99 minuta igre ponestalo vremena za domaćina.

U skupini B je Niko Kovač na klupi Monaca upisao četvrti bod te je na diobi prvog mjesta. Monaco je dugo vodio kod Sociedada, ali je na kraju remizirao s 1:1. Poveo je Monaco preko Axela Disasija nakon kornera, ali je izjednačio Mikel Merino u 53. minuti na isti način.

U toj je skupini dominantan bio PSV koji je na gostovanju deklasirao Sturm iz Graza. Bili su Nizozemci iznimno raspoloženi te su imali četiri različita strijelca u 4:1 pobjedi. Zabijali su Sagnare, Zahavi, Max i Vertessen, dok je Sagnare nakon gola stigao i zaraditi crveni karton.

Eintracht Frankfurt Kristijana Jakića stigao je do četvrtog boda vrlo kasno, pobjedom nad Antwerpom tek penalom u nadoknadi koji je zabio Paciencia. Jakić je odigrao čitav susret.

Na čelu te skupine je Olympiakos koji je s 3:0 protutnjao Istanbulom pokraj Fenerbahčea. Glavna zvijezda bio je Georgios Masouras koji je upisao dva gola i asistenciju za Tiquinha Soaresa.

Borna Barišić odigrao je 90 minuta za svoj Rangers koji je s igračem manje poražen u Pragu od Sparte pogotkom Hanckoa, dok je Lyon s dva gola Toka Ekambija i jednim Aouara deklasirao Brondby za koji je 83 minute odigrao Josip Radošević.

Europska liga, 2. kolo:
Antwerp - Eintracht 0:1
Fenerbahče - Olympiakos 0:3
Legia - Leicester 1:0
Lyon - Brondby 3:0
Napoli - Spartak Moskva 2:3
Real Sociedad - Monaco 1:1
Sparta Prag - Rangers 1:0
Sturm Graz - PSV 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!