Nogomet

Courtois: 'Uefu zanima samo novac, kada ćemo se odmoriti? Nikada'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.10.2021.
Courtois: 'Uefu zanima samo novac, kada ćemo se odmoriti? Nikada'

Thibaut Courtois bez dlake na jeziku kritizirao je Uefu zbog kalendara natjecanja, velikog broja utakmica i sve manje vremena za odmor...

Thibaut Courtois nakon susreta za treće mjesto u Ligi nacija obrušio se na Uefu. Courtois smatra kako je ta utakmica bila nepotrebna i samo opterećenje za igrače.

"Utakmica za treće mjesto je samo zbog novca i trebamo biti iskreni po tom pitanju. Igramo tu utakmicu samo zato što je to ekstra novac za Uefu. Pogledajte samo u kakvim su sastavima reprezentacije igrale, da je ovo finale, igrali bi sasvim drugi igrači. To potvrđuje da igramo previše utakmica."

Courtois je definitivno protivnik igranja svjetskih prvenstava svake dvije godine.

"Može se Uefa ljutiti na klubove što žele Superligu, ali nju nije briga za igrače, brine se samo za svoj džep. Loše je što igrači o tome ne govore. Sada se govori o europskim i svjetskim prvenstvima svake godine, kada ćemo se odmoriti? Nikada."

Vremena za odmor nema dovoljno, a samim time strahuje se i od novih ozljeda.

"Na kraju će se vrhunski igrači konstantno ozljeđivati, a to je nešto o čemu se treba voditi briga. Nismo roboti, sve je više utakmica i sve manje vremena za odmor, nikoga nije briga za nas. Sljedeće godine imamo Svjetsko prvenstvo u studenom i morat ćemo igrati do kraja lipnja. Bit ćemo ozlijeđeni, nitko više ne brine za igrače. Tri tjedna odmora da bi bili 12 mjeseci na vrhunskoj razini, nije dovoljno. Ako o tome ne budemo govorili, neće se ništa promijeniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!