Nogomet

Southgate objasnio eksperiment u veznom redu: 'Izmjene nam nisu donijele iskru'

Matej Kačan • srijeda, 13.10.2021.
Southgate objasnio eksperiment u veznom redu: 'Izmjene nam nisu donijele iskru'

Izbornik Engleske Gareth Southgate prokomentirao je remi svoje ekipe protiv Mađarske te je objasnio svoje odluke oko nove formacije i promjene sustava...

Engleska je u ponedjeljak remizirala protiv Mađarske u kvalifikacijama za SP 2022., a navijači i javnost ostali su iznenađeni odlukama izbornika Garetha Southgatea.

On je u utakmicu krenuo u iznimno ofenzivnih 4-3-3 uz dva kreativna veznjaka, ali je na poluvremenu promijenio sustav. No, navijače je najviše začudilo rano vađenje Jacka Grealisha iz igre, a nakon izmjena Englezi nisu došli do pobjede.

Grealish je unisono bio najbolji igrač na terenu do tog trenutka pa su neki poznati bivši nogometaši i novinari kritizirali izbornika. Southgate je objasnio svoje odluke:

"Pokušali smo dobiti iskru. Mučili smo se sa stvaranjem šansi i nadali smo se da će svježina u tom trenutku utakmice možda to donijeti. Promijenili smo sustav jer smo bili ranjivi na kontre i morali smo se učvrstiti", kazao je, pa nastavio:

"Nismo ih otvarali s 4-3-3, pa smo s dvije desetke i wing-backovima pokušali donijeti drugu prijetnju. No, nismo stvorili više šansi", priznao je Southgate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!