Košarka

Irving: 'Radim što je najbolje za mene, pa čak i ako budem osuđivan i demoniziran'

Matej Kačan • četvrtak, 14.10.2021.
Irving: 'Radim što je najbolje za mene, pa čak i ako budem osuđivan i demoniziran'

Kyrie Irving se javio nakon odluke Netsa da ne može participirati u momčadi dok se ne cijepi i ne bude maksimalno raspoloživ te je kazao da radi ono što je najbolje za njega...

Igrač Brooklyn Netsa Kyrie Irving najveća je NBA zvijezda koja se odbila cijepiti, a dok je tako, Irving neće moći trenirati ni igrati s Netsima.

Naime, odluka lokalnih vlasti u New Yorku je da u sportske dvorane ne mogu necijepljene osobe pa Irving ne bi mogao igrati domaće utakmice, a Netsi su na svom sastanku odlučili da Irving ne može uopće trenirati ni igrati ni u gostima dok ne bude u potpunoj mogućnosti za sudjelovanje u momčadi.

Irving je potom objasnio svoju odluku te je ukazao na to da nije anti-vaxxer, već da radi ono što je najbolje za njega. Također, odbacio je navode o tome da ovo znači njegov oproštaj od bavljenja košarkom.

"Napravite što je najbolje za vas, ja nisam glasnogovornik nijedne strane. Napravio sam što je najbolje za mene i znam posljedice. Ako to znači da će me se osuđivati i demonizirati zbog toga, to je jednostavno tako, odigrat ću tu rolu", rekao je, pa nastavio o svojoj karijeri:

"Ne odlazim u mirovinu i ne, neću na ovaj način napustiti igru. Imam još mnogo posla ispred sebe", kazao je Irving.

GM Netsa Sean Marks je odluku objasnio tako da Netsi ne žele igrača na "pola radnog vremena".

"Poštujemo njegovo osobno pravo na izbor. No, trenutno njegov izbor ograničava njegovu mogućnost da bude punopravni član momčadi i mi nećemo nikome dopustiti da sudjeluje u momčadi s ograničenim mogućnostima", objasnio je Marks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!