Kup Hrvatske, osmina finala, 27.10.2021, 15:00 h
Gorica
Gorica 2:0 Mladost Ždralovi
Mladost Ždralovi

Gorica u drugom poluvremenu slomila Mladost i prošla u četvrtfinale

Matej Kačan • srijeda, 27.10.2021.
Gorica u drugom poluvremenu slomila Mladost i prošla u četvrtfinale
Foto: Pixsell

U susretu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, nogometaši Gorice ostvarili su pobjedu nad Mladosti iz Ždralova golovima u drugom poluvremenu...

Ni nogometaši Gorice nisu razočarali kao favorit i prvoligaš u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Gorica je bila domaćin Mladosti iz Ždralova te je slavila s 2:0 za plasman među osam najboljih.

Krunoslav Rendulić je nakon remija na Poljudu na teren poslao momčad s dosta prvotimaca te je time pokazao da je ozbiljno shvatio zadatak protiv trećeligaša, ali u prvom dijelu nije bilo pogodaka.

Gosti su izdržavali silne i učestale napade Gorice, a napokon su kapitulirali tek u 48. minuti kad je Jakov Gogić u svojih 16 metara srušio Josipa Mitrovića, a sudac je pokazao na bijelu točku.

Siguran s 11 metara bio je Vlatko Stojanovski, a 12 minuta kasnije je Gorica zabila i drugi pogodak te si je osigurala mirnih završnih pola sata.

Strijelac je bio Martin Šroler koji je efektnim driblingom i udarcem završio akciju u kojoj su sudjelovali i Musa, Mitrović i asistent Toni Fruk.

Priliku da zakompliciraju završnicu gosti su imali u 81. minuti kad je Steenvoorden skrivio penal, ali krivac za jedanaesterac gostiju Gogić je pucao i nije iskoristio priliku, već mu je obranio Kotarski koji je tako nastavio sjajnu formu pokazanu i na Poljudu.

Gorica se ovom pobjedom pridružila redu prvoligaša koji su osigurali četvrtfinale. U utorak su to već izborili Hajduk, Osijek i Slaven, a u istom terminu kao Gorica i Dinamo.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Kup Hrvatske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Kup Hrvatske

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!