Kup Hrvatske, Osmina finala, 27.10.2021, 15:00 h, Bijelo Brdo
Suci: Dario Kulušić, Jerko Crnčić, Ivan Mihalj
BSK Bijelo Brdo
Roman Mory Diaman Gbane 33'
Josip Čikvar 35'
2:3(2:2) Dinamo
Amer Gojak 2'
Komnen Andrić 40'
Mislav Oršić 71'
Dinamo

Dinamo poklanjao golove, na kraju se izvukao Oršićevom majstorijom

Branimir Korać • srijeda, 27.10.2021.
Dinamo poklanjao golove, na kraju se izvukao Oršićevom majstorijom
Foto: Pixsell

Dinamo je izborio prolaz u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa pobjedom u Bijelom Brdu protiv BSK-a 3:2. Teško izborena pobjeda, a osigurao ju je Mislav Oršić golom izravno iz kornera...

BSK Bijelo Brdo
BSK Bijelo Brdo
Dinamo
1
Ilija Đilas
5
Roman Mory Diaman Gbane
(do 68')
9
Josip Čikvar
(do 77')
6
Karlo Majtanić
28
Matija Mišić
10
Hrvoje Ilić
(do 77')
4
Stjepan Šimičić
(do 68')
31
Josip Gačić
23
Marko Dobrijević
16
Bruno Župan
(do 85')
24
Patrik Periša
Pričuvni igrači
20
Ivan Mihaljević
68'
19
Josip Kraljević
68'
21
Donato Bernobić
77'
29
Ivan Lozić
77'
7
Jorge Ivan Bolano
85'
Trener
Tomislav Steinbrückner
22
(do 62')
13
(do 75')
77
(do 75')
31
(do 89')
8
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Krznar

Nakon gostovanja kod Orijenta, Dinamo je u osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa gostovao kod BSK-a. Dva susreta s drugoligašima na startu kup natjecanja nije nešto što se može nazvati dobrim rasporedom, ali oba protivnika uspješno su apsolvirana.

U Bijelom Brdu krenulo je idealno za Modre koji su već u drugoj minuti stigli do vodstva. Oršić je ubacio iz slobodnog udarca, Dilaver glavom prenio loptu pred gol gdje je sam Gojak i lakoćom zabija.

Dinamo je nakon pogotka kontrolirao igru, ali nije pronalazio način kako probiti obranu domaćina i praktički je ostao bez prave prilike za drugi gol.

Od 33. do 40. minute vidjeli smo čak tri gola. Dva je zakuhao Danijel Zagorac koji je lošim reakcijama omogućio domaćinu preokret.

Nakon ubačaja iz kornera u 33. minuti Zagorac je pogriješio i otišao u prazno, ispred njega je utrčao Gbane i glavom poslao loptu u mrežu.

Dvije minute kasnije još jedna velika pogreška Danijela Zagorca. Istrčao je izvan 16 metara i pokušao izbiti loptu, ali promašio ju je i Josipu Čikvaru nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

Dinamo je odmah prebacio u brzinu više pa u 38. minuti Andrić glavom šalje loptu u gredu da bi dvije minute kasnije nakon asistencije Ivanušeca glavom ipak zabio za 2:2.

U drugom dijelu nije bilo previše uzbuđenja. Dinamo je tražio priliku za pogodak i novo vodstvo, BSK se dobro i disciplinirano branio, a onda je u 70. minuti sijevnuo Mislav Oršić. Sjajno je opalio izravno iz kornera, nitko nije došao do lopte i ona je završila u mreži.

Do kraja susreta rutinski su Modri držali prednost i prolaze u četvrtfinale. Nisu briljirali, primili su glupe golove, ali ipak nije bilo iznenađenja.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Kup Hrvatske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Kup Hrvatske

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!