Tenis

Halep i Kontaveit lako do polufinala Cluja, Kostyuk iznenadila Raducanu

Matej Kačan • petak, 29.10.2021.
Halep i Kontaveit lako do polufinala Cluja, Kostyuk iznenadila Raducanu

Odigrana su sva četiri susreta četvrtfinala WTA turnira u Cluju, a najveće je iznenađenje ispadanje treće nositeljice, mlade superzvijezde Emme Raducanu...

Britanska tenisačica Emma Raducanu dosta teško pronalazi formu od senzacionalnog osvajanja US Opena. Britanka je nakon Grand Slama uzela pauzu od mjesec dana, a onda je poražena u prvom kolu Indian Wellsa, a sad i u četvrtfinalu Cluja.

Bolja od 23. igračice svijeta i treće nositeljice bila je 55. na WTA ljestvici, Ukrajinka Marta Kostyuk koja je posao odradila jako uvjerljivo, za samo sat vremena sa 6:2 i 6:1.

Još uvjerljivija bila je Simona Halep koja nije dopustila iznenađenje. U dvoboju dvije rumunjske predstavnice, Halep je sa 6:1 i 6:1 deklasirala Jaqueline Adinu Cristian. Iznenađenje nije dopustila ni drugo nositeljica Anett Kontaveit.

Estonka je za sat i tri minute svladala Ukrajinku, osmu nositeljicu Anhelinu Kalininu koja je uspjela doći tek do četiri gema i 6:3, 6:1 poraza. Četvrta polufinalistica je Šveđanka Rebecca Peterson koja je u tri seta svladala Ukrajinku Lesiju Curenko.

WTA Cluj, četvrtfinale:
Rebecca Peterson (Švedska) - Lesia Curenko (Ukrajina) 6:2, 3:6, 6:3
Anhelina Kalinina (Ukrajina, 8) - Anett Kontaveit (Estonija, 2) 3:6, 1:6
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Jaqueline Cristian (Rumunjska) 6:1, 6:1
Emma Raducanu (VB, 3) - Marta Kostyuk (Ukrajina, 6) 2:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!