Ostali sportovi

Astrosi preokretom nakon lošeg početka smanjili zaostatak u finalnoj seriji

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.11.2021.
Astrosi preokretom nakon lošeg početka smanjili zaostatak u finalnoj seriji

Igrači Houston Astrosa smanjili su zaostatak za Atlanta Bravesima na 2-3 u pobjedama u finalu doigravanja američke profesionalne bejzbolske lige MLB 9:5 pobjedom na njihovom terenu u petoj utakmici te su izborili povratak na svoj stadion gdje će biti odlučeno pitanje prvaka.

Bravesi su imali priliku pobjedom na svom Truist Parku, gdje su bili neporaženi u svih sedam prethodnih utakmica u ovogodišnjem doigravanju, osvojiti prvi naslov prvaka još od 1995. godine, a utakmica za njih nije mogla bolje početi. U prvoj izmjeni Adam Duvall je udario "grand slam" kojim je doveo Bravese u vodstvo od 4:0.

No, vodstvo Bravesa nije dugo trajalo, menadžer Astrosa Dusty Baker odlučio se promiješati poredak svojih udarača što se pokazalo dobitnim potezom. Alexa Bregmana je pomaknuo s treće na sedmu poziciju, Carlosa Correu s pete na treću, a Yulija Gurriela sa sedme na petu. To je rezultiralo s po tri udarca Corree i Gurriela te jednim Bregmana pa su gosti već u trećoj izmjeni uspjeli poravnati na 4:4. Novo vodstvo domaćima osigurao je Freddie Freeman solo "home runom" u donjem dijelu treće izmjene, no do kraja dvoboja su zamjenski bacači Astrosa Urquidy, Maton, Stanek i Graveman bili besprijekorni, dok je napad kreirao tri optrčavanja u petoj izmjeni te su Astrosi stigli do vodstva od 7:5.

Do kraja dvoboja gosti iz Houstona su osvojili po još jedan bod u sedmoj i osmoj izmjeni te mirno priveli dvoboj kraju.

Šesta utakmica igrat će se u Houstonu u noći s utorka na srijedu, a eventualna odlučujuća sedma na istom mjestu samo 24 sata potom.

Prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!