Nogomet

Bayern osigurao prolaz novom golijadom, Barcelona preskočila Benficu

Matej Kačan • utorak, 02.11.2021.
Bayern osigurao prolaz novom golijadom, Barcelona preskočila Benficu

Jednog od putnika u nokaut fazu Lige prvaka saznali smo iz skupine E. To su nogometaši Bayerna koji su s maksimalnih 12 bodova osigurali vrh skupine, dok je Barcelona skočila na drugo mjesto...

Bayern - Benfica 5:2

Nogometaši Bayerna u najkraćem su roku riješili svoje glavobolje oko prolaska skupine. Još jednom su Bavarci napunili mrežu Benfice, ovaj put s 5:2 te su došli do 12. boda i sigurnog prvog mjesta.

U vrlo burnom susretu moglo se vidjeti sedam pogodaka, jedan poništeni, promašen kazneni udarac i pobjeda domaćina. Nije krenulo tako glatko, u 16. minuti Benfica je zabila, ali je pogodak Lucasa Verissima poništen zbog zaleđa.

Zato je Bayern brzopotezno došao do dva pogotka prednosti, u 26. preko Roberta Lewandowskog i Sergea Gnabryja u 32. minuti.

Do poluvremena je smanjio Morato, dok je Lewandowski propustio priliku s 11 metara da poveća prednost Bavaraca i vrati na dva gola razlike. No, to se dogodilo na otvaranju drugog dijela jer Leroy Sane u 50. i Lewandowski svojim drugim golom u 62. donose visokih 4:1.

Mreže nisu dugo mirovale, a u posljednjih 20 minuta pao je po jedan pogodak na svakoj strani, preko Darwina Nuneza u 74. i Lewandowskog koji je u 85. postavio konačan rezultat za svoj hat-trick.

Josip Stanišić ostao je na klupi domaćina. Benfica je ovim porazom ostala na četiri boda uz dva vezana poraza te je na trećem mjestu ljestvice, sad iza Barcelone koja je na šest bodova.

Dynamo - Barcelona 0:1

Barcelona je nakon očajnog ulaska u skupinu ipak na putu da spasi svoju europsku sezonu, i to s dvije minimalne pobjede protiv Dynamo Kijeva koji je ostao na samo jednom bodu i dnu ljestvice.

Iako je na susretu pao samo jedan pogodak, bilo je dosta događanja, uzbuđenja i prilika na obje strane. Bolja je ipak bila Barcelona koja je stvarala više, a u 63. je dosuđen i kazneni udarac za goste koji je ipak preokrenut.

No, sedam minuta kasnije ipak je pao pogodak koji se na kraju ispostavio pobjede vrijedan. Zabio ga je Ansu Fati koji je tako svojoj momčadi donio šesti bod, drugo mjesto i priliku da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:1Barcelona
Bayern5:2Benfica
1Bayern 622:3+1918
2Benfica 67:9-28
3Barcelona 62:9-77
4Dynamo Kijev 61:11-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:1Barcelona
Bayern5:2Benfica
1Bayern 622:3+1918
2Benfica 67:9-28
3Barcelona 62:9-77
4Dynamo Kijev 61:11-101

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!