Tenis

Đoković o cijepljenju: 'Uvlači me se u nekakvu stvorenu propagandu'

Matej Kačan • četvrtak, 04.11.2021.
Đoković o cijepljenju: 'Uvlači me se u nekakvu stvorenu propagandu'

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković progovorio je o globalnom razgovoru koji se vodi oko cijepljenja, a koji je po njegovom mišljenju kontroliran...

Srpski tenisač, najbolji igrač svijeta Novak Đoković napokon je dao svoj sud o cijeloj raspravi oko cijepljenja tenisača i potrebe za komentiranje istog. Đoković nije htio otkriti je li se cijepio ili ne, a kombinirano s nekim ranijim izjavama se stvorio dojam da je tenisač protiv cijepljenja.

Đoković to nije ni potvrdio ni opovrgnuo ususret Australian Openu na koji necijepljeni možda neće ni moći, ali je srpski tenisač progovorio o široj slici medija i uloge sportaša u istima.

"Stvara se određena propaganda u koju me se uvlači na temelju nečega što sam ranije rekao. Ne utječe na mene kao prije jer sam navikao, od međunarodnih do srpskih medija", kazao je Đoković, pa nastavio:

"Sve je manje slobodnog novinarstva i informacije, sve se kontrolira iz jednog ili dva izvora te odgovara određenoj grupi ljudi. Sigurno me to dira, ali neće me spriječiti da promičem stvari za koje mislim da su ispravne", rekao je.

Srpski tenisač smatra da nije pozvan govoriti o stvarima o kojima nije stručan, ali da će uvijek izraziti svoje mišljenje ako ga nešto smeta.

"Kad ste poznata osoba u trećem najpopularnijem sportu svijeta, ta pažnja može donijeti mnogo dobrih stvari u profesionalnom i privatnom životu, ali može donijeti i loše stvari. Imate utjecaj na mlade ljude kao uzor, ali se od vas očekuje da dajete mišljenje o temama koje nemaju veze s vašom profesijom. Pokušavam se distancirati od takvih stvari, ali podijelim nešto kad mislim da bi trebao. Ja se držim nekih principa i vrijednosti, ljudskih prava i to se u povijesti krivo koristilo."

Đoković nije otkrio je li cijepljen ili ne, a nije otkrio ni hoće li putovati u Australiju na pravi Grand Slam sezone.

"Kako bih otklonio špekulacije i nagađanja, čekam službenu odluku o mjerama prije nego što odlučim. Ne mislim samo na sebe, već na ostale tenisače, svi smo kolege i potrebno nam je jedinstvo u važnim situacijama jer posljednjih godina je nedostajalo", poručio je svjetski broj jedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!