Tenis

Kriza Mektića i Pavića nastavljena, poraz već u drugom kolu Pariza

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 04.11.2021.
Kriza Mektića i Pavića nastavljena, poraz već u drugom kolu Pariza

Hrvatski tenisači i najbolji par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić poraženi su već u drugom kolu Mastersa u Parizu te su nastavili krizu s pet poraza u posljednjih osam mečeva...

Prvi par svijeta i olimpijski pobjednici iz Tokija, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić okončali su svoj nastup na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Parizu već nakon svog prvog nastupa. Uspješniji su u susretu drugog kola bili Belgijci Sander Gille i Jeroen Vliegen sa 6:3, 7:6 (6).

U prvom setu hrvatski je par izgubio servis kod rezultata 3:4, što je bilo dovoljno Belgijcima da tu dionicu riješe u svoju korist.

Drugi set počeo je mnogo bolje za Mektića i Pavića koji su poveli s 3:0, no odmah zatim Pavić je s nekoliko dvostrukih pogrešaka još jednom pokleknuo na svom početnom udarcu pa su Belgijanci stigli do 3:3. O pobjedniku drugog seta tako je odlučivao tie-break u kojem se ključnim pokazao promašaj Mektića na voleju kod rezultata 6:6. Belgijski je par zatim uspješno servisom okončao posao.

Gille je tako drugi tjedan zaredom svladao Mektića i Pavića, prošloga tjedna je u četvrtfinalu Beča slavio s Nijemcem Dominikom Koepferom.

Nakon sjajnom prvog dijela sezone i osvojenih devet turnira zaključno s olimpijskim u Tokiju, nastavila se kriza Mektića i Pavića koji su izgubili pet od osam posljednjih mečeva.

ATP Pariz, drugo kolo parova:
N. Mektić/M. Pavić (1) - S. Gille/J. Vliegen 3:6, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!