Vodeni sportovi

Poznati mađarski trener potpisao ugovor s Hrvatskim plivačkim savezom

Sportnet, Branimir Korać • petak, 05.11.2021.
Poznati mađarski trener potpisao ugovor s Hrvatskim plivačkim savezom

Potpisan je Ugovor o suradnji s priznatim plivačkim trenerom Ivanom Petrovom, a prve aktivnosti s hrvatskim reprezentativcima već su pokrenute...

Vrhunski plivački trener Ivan Petrov, koji je vodio mađarsku reprezentaciju četiri puta na Olimpijskim igrama, potpisao je Ugovor o suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom. Petrov će svoje znanje i iskustvo prenositi na hrvatske plivačke trenere i trenerice kao i na plivačice i plivače. Prve zajedničke aktivnosti već su odrađene i to na pripremama koje su održane u Puli, kao i na prvom Grand Prix natjecanju Jadran GP koje se ove godine umjesto u Splitu održalo u Šibeniku. Ivan Petrov, trenutno je s našom plivačkom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u plivanju u Kazanu u Rusiji.

Petrov je kao trener plivačke reprezentacije Mađarske sudjelovao četiri puta na Olimpijskim igrama (2008., 2012., 2016. i 2021.). Iza njega je bogata trenerska karijera, brojna svjetska i europska prvenstva te ostala međunarodna natjecanja, na kojima su njegove plivačice i plivači osvajali svjetska i europska odličja te su obarali svjetske i europske rekorde. Uz rad s reprezentacijom od 2013. godine Petrov je glavni trener kluba Győri Úszó SE.

Petrovljev rad prepoznat je od Svjetske plivačke federacije (FINA) i Europske plivačke federacije (LEN) koje su ga kao člana uvrstile u svoje Trenerske odbore.

Suradnja s Petrovom jedna je u nizu aktivnosti Hrvatskog plivačkog saveza koje se poduzimaju, a imaju za cilj vraćanje hrvatskog plivanja na sami vrh svjetske plivačke scene. Ulaganje u znanje trenerskog plivačkog kadra, ulaganje u perspektivne mlade plivačice i plivače, ulaganje u logistiku poput liječnika, nutricioniste i sportskog psihologa, smjernice su kojima se vodi Hrvatski plivački savez kako bi bio uz korak sa svjetskim plivačkim velesilama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!