Tenis

Muguruza i Kontaveit igrat će finale u Guadalajari

Matej Kačan • srijeda, 17.11.2021.
Muguruza i Kontaveit igrat će finale u Guadalajari

U finalu ovogodišnjeg završnog WTA turnira tenisačica u Guadalajari igrat će Španjolka Garbine Muguruza i Estonka Anett Kontaveit...

Završni turnir najboljih tenisačica svijeta, WTA Finals u Guadalajari stigao je do svog posljednjeg čina. U finalu će igrati Španjolka Gabriela Muguruza i Estonka Anett Kontaveit.

U dvoboju dvije španjolske predstavnice, Muguruza nije imala većih problema protiv Paule Badose. Badosa u prvom setu nije došla ni do break lopte, a Muguruza je iskoristila svoje pri 1:1 i 5:3 za gladak prvi set.

U drugom ipak više borbe, Muguruza oduzima servis već za 2:0, ali onda grčevito to mora braniti u trećoj igri gdje je Badosa imala tri break lopte. No, šesta nositeljica je sve spasila, a onda je propustila još četiri break lopte pri 4:1. No, nije bilo važno jer slavila je sa 6:3.

Bit će to prvo finale za Muguruzu nakon četiri ispadanja u skupini na WTA Finalsu, a u finalu će igrati protiv debitantice na završnom turniru, Estonke Kontaveit. Ona je imala nešto više problema, ali je napravila i iznenađenje protiv Marije Sakkari.

Grkinja je kao četvrta nositeljica dosta sporo ušla u meč pa je Kontaveit uzela prvi set sa 6:1, dok Grkinja odmah odgovara sa 6:3. Dobro je Sakkari krenula i u treći set te je napravila break za 3:2, ali je odmah prosula tu prednost.

Kontaveit je uzela break za 3:3, a meč se lomi u maratonskom osmom gemu u kojem je nakon čak šest izjednačenja i ukupno 17 poena Kontaveit iskoristila prvu break loptu na prednosti i došla do 5:3, a onda i uzela meč sa 6:3.

WTA Finals, polufinale:
Garbine Muguruza (Španjolska) - Paula Badosa (Španjolska) 6:3, 6:3
Anett Kontaveit (Estonija) - Maria Sakkari (Grčka) 6:1, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!