Ostali sportovi

Bolt: 'Ovi dečki nisu ništa brži od mene, ne vidim tko bi srušio rekorde'

Matej Kačan • srijeda, 17.11.2021.
Bolt: 'Ovi dečki nisu ništa brži od mene, ne vidim tko bi srušio rekorde'
Foto: Davor Sajko

Usain Bolt nastavio je pratiti zbivanja u svjetskom sprintu, a smatra da današnja trkačka elita nije ništa brža od njega prije odlaska u mirovinu...

Najbolji sprinter u povijesti Usain Bolt dao je intervju u kojem je usporedio sebe s današnjim trkačima, a smatra da bi osvojio zlato na OI u Tokiju.

"Kad sam se umirovio, trener mi je rekao važnu stvar. Rekao je da ovi novi dečki nisu ništa brži, dapače sporiji su. Nisam tome pridavao mnogo pažnje, ali činjenica je da nisu toliko brzi. I ja sam počeo ići unatrag kad sam došao do jedne točke, ali mislim da bi mi tih 9.80 bilo dohvatljivo", kazao je Bolt.

9.80 bilo je dovoljno za zlato u Tokiju, a mnogo je to sporije od Boltovog svjetskog rekorda od 9.58. Nije se ni sam Bolt tome približio nakon Londona 2012. pa smatra da se rekord neće još dugo srušiti.

"Trenutno u ovoj generaciji ne vidim nikoga za koga mi se čini da bi mogao srušiti moje rekorde. Tako da mislim da će još nekoliko godina oni biti u mojem vlasništvu", kazao je, pa je opet ponovio zašto se umirovio:

"Olimpijske igre su uvijek bile nešto drugačije. Na njima sam se uvijek pojavljivao potpuno spreman jer je to najviša moguća razina. Ali, ja sam u sportu već napravio sve što je bilo moguće, tako da u konačnici ipak postoji problem motivacije", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!