Rukomet

Lokomotiva i u Poljskoj upisala pobjedu i izborila grupnu fazu

Branimir Korać • nedjelja, 21.11.2021.
Lokomotiva i u Poljskoj upisala pobjedu i izborila grupnu fazu
Foto: Pixsell

Rukometašice Lokomotive igrat će u grupnoj fazi EHF Europske lige. Nakon pobjede u Zagrebu protiv Lublina 25:21, slavile su i u Poljskoj s 29:27...

Niti iznimno raspoložena Romana Roszak koja je postigla čak 16 golova, nije zaustavila Lokomotivu u pohodu na grupnu fazu Europske lige. Lokosice su i u Poljskoj bile uspješne te su upisale pobjedu 29:27 i tako ostvarile veliki uspjeh.

Lokomotiva je u Zagrebu slavila s 25:21 i na uzvrat donijela zalihu od četiri pogotka koja se rano istopila, međutim domaće igračice nisu to znale iskoristiti. Lublin je brzo poveo sa 6:2, ali do 18. minute Lokosice su se potpuno vratile i izjednačile na 10:10.

Do kraja prvog dijela nije bilo nikakvog odvajanja, igralo se praktički gol za gol te se na odmor otišlo s izjednačenih 14:14.

Ulazak u drugo poluvrijeme bio je ključan, Lokomotiva ga je otvorila serijom 3:0 za odlazak na 17:14 i do kraja susreta više nijednom nije ispustila prednost.

Završilo je 29:27 i Lokomotiva prolazi dalje protiv ekipe koja je shvaćena vrlo ozbiljno i hrvatske predstavnice zaslužile su prolaz.

Roszak je bila jedina koja je predstavljala problem u domaćem sastavu gdje je Marina Razum upisala pet obrana. Kod Lokomotive Lucija Bešen skupila je 12 obrana, a po sedam golova postigle su Stela Posavec i Josipa Mamić.

EHF Europska liga, finale kvalifikacija:
Perla Lublin - Lokomotiva 27:29 (21:25)

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!