Vodeni sportovi

Jug i dalje stopostotan, Jadran remizirao protiv Radničkog

Mihaela Bradovski • petak, 26.11.2021.
Jug i dalje stopostotan, Jadran remizirao protiv Radničkog
Foto: Pixsell

I u poslijepodnevnom terminu nastavljeni su turniri regionalne vaterpolske lige s nizom dvoboja s hrvatskim predstavnicima. Jug i dalje rezultatski stoji najbolje i upisao je i četvrtu pobjedu...

U poslijepodnevnom i večernjem dijelu programa u regionalnoj ligi hrvatski klubovi ponovno su bili u akciji. U Splitu se igralo treće, a u Beogradu četvrto kolo.

Solaris je na turniru u Splitu stigao do prve pobjede i to u drami protiv Mornara kojeg je svladao s 9:8. Mornar je u trećoj dionici vodio sa 7:4, ali je loše odradio završnicu susreta i do kraja je Solaris napravio seriju 5:1 i osigurao pobjedu.

Po tri gola postigli su Jerko Penava i Eugen Koprčina, a kod Mornara po dva Marin Vrdoljak i Ferdinand Josip Bušelić.

U večernjem dijelu programa splitski Jadran imao je vrlo težak posao protiv Radničkog, a na kraju su se obje momčadi morale zadovoljiti s po bodom.

Radnički je u zadnjoj dionici vodio 12:10, ali Jadran je uz dva gola Butića i jedan Bukića napravio preokret, no u neizvjesnoj završnici pobjednika ipak nije bilo.

Zagrebačka Mladost u Beogradu nije uspjela parirati Partizanu. Doduše jest u prvom poluvremenu, ali u nastavku susreta ipak su domaćini stvorili razliku i mirno priveli utakmicu kraju.

Marin Dašić bio je prvi strijelac kod Mladosti s četiri gola, a tri je dodao Franko Lazić. Kod Partizana Milan Aleksić postigao je pet golova.

Na jakom ispitu bio je Jug koji je igrao protiv Jadrana iz Herceg-Novog i slavio s 15:13. Na poluvremenu je bio u minusu 7:6 da bi serijom 6:0 napravio totalni preokret. U završnici susreta Jadran je samo smanjio zaostatak na minus dva, ali nije bilo ozbiljne prijetnje velikim povratkom.

S pet golova Jug je predvodio Maro Joković, a tri je dodao Alexandros Papanastasiou. Kod Jadrana po tri gola postigli su Uroš Vučurović i Jovan Vujović.

Regionalna liga, treće kolo:
Mornar - Solaris 8:9
Crvena zvezda - Primorac 14:8
Jadran Split - Radnički 14:14

Regionalna liga, četvrto kolo:
Mladost - Partizan 10:14
Jadran HN - Jug 13:15
Budva - Novi Beograd 1:14

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!