Ostali sportovi

Kina očekivano dominirala na SP u stolnom tenisu

HINA, Matej Kačan • utorak, 30.11.2021.
Kina očekivano dominirala na SP u stolnom tenisu

Podijeljene su medalje u ženskoj i muškoj pojedinačnoj konkurenciji na SP u stolnom tenisu u Houstonu, a oba su zlata očekivano otišla u ruke kineskih predstavnika...

Oba zlata u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu održanom u Houstonu očekivano su osvojili kineski predstavnici, u muškoj konkurenciji slavio je prvi igrač svijeta Fan Zhendong, a u ženskoj četvrta igračica svijeta Wang Manyu.

Fan, koji je ranije ove godine osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubivši od svog legendarnog sunarodnjaka Ma Longa, do prvog je pojedinačnog svjetskog zlata stigao svladavši u finalu Šveđanina Trulsa Moregardh s uvjerljivih 4-0 (11:6, 11:9, 11:7, 11:8). Prethodno je morao svladati čak trojicu svojih sunarodnjaka, u osmini finala Wanga Chuqina, u četvrtfinalu Lina Gaoyuana, a u polufinalu Lianga Jingkuna.

Mladi, 19-godišnji Moregardh je, pak, do finala stigao svladavši u polufinalu čak 21 godinu starijeg Nijemca Timu Bolla s 4-3.

Kod stolnotenisačica u finalu je Wang svladala sunarodnjakinju Sun Yingsha s 4-2 (11:13, 11:7, 6:11, 11:6, 11:8, 17:15), dok je u polufinalu svladala prvu igračicu svijeta Chen Meng s 4-3. Ranije ove godine Wang je u Tokiju bila članica kineske reprezentacije koja je osvojila ekipno zlato.

No, nije mogla nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji jer su prednost dobile upravo Sun, druga igračica svijeta koja je i u Tokiju bila srebrna, te Chen, koja je i osvojila olimpijski naslov.

U konkurenciji muških parova najbolji su bili Šveđani Matthias Falck i Kristian Karlsson koji su u finalu s 3-1 (11:8, 15:13, 11:13, 12:10) svladali Jae Woo-jina i Lim Jong-hoona iz Južne Koreje, dok su zlato u ženskim parovima osvojile finalistice iz pojedinačne konkurencije Wang i Sun koje su u finalu nadigrale Japanke Mimu Ito i Hinu Hayatu s 3-0 (11:9, 11:7, 11:8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!