Kup Hrvatske, Četvrtfinale, 30.11.2021, 16:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Duje Strukan, Hrvoje Radić, Goran Perica
Gorica
Gorica
Matar Dieye 45'+2'
Kristijan Lovrić 90'+6'
4:2(1:1, 2:2, 2:2 pp, 4:2 pen) Istra 1961
Dion Drena Beljo 10', 82'
Istra 1961

Gorica u dramatičnom dvoboju nakon jedanaesteraca izbacila Istru

Branimir Korać • utorak, 30.11.2021.
Gorica u dramatičnom dvoboju nakon jedanaesteraca izbacila Istru
Foto: Pixsell

Istra 1961 bila je nadomak plasmana u polufinale Kupa, ali nije uspjela. Gorica je prvo u 96. minuti došla do poravnanja za produžetak, a onda izbacila Istru na penale...

Gorica je u ovo četvrtfinale ušla u statusu favorita, ali imala je težak posao. Unatoč inicijativi i velikom broju pokušaja, bila je na rubu ispadanja, ali se na kraju uspjela izvući i slaviti s 11 metara.

Gorica je već u drugoj minuti imala čisti zicer, ali Kalik je promašio nemoguće s pet metara i Gorica je propustila ogromnu priliku za vodstvo.

Kazna je stigla u desetoj minuti. Serderov je odradio najveći dio posla, prošao je Jovičića na desnoj strani i ubacio u peterac za Belju koji je potpuno sam i pogađa praznu mrežu.

Gorica je pokušavala čim prije vratiti se iz zaostatka, ali uspjela je tek u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Lovrić je opalio s nekih 18 metara prema suprotnom kutu, Lučić je sjajno obranio, no loptu je odbio do Fruka koji je vraća na peterac gdje je Matar, a on pogađa za poravnanje.

I u drugom poluvremenu Gorica je bila bolja, stvarala je prilike, ali do gola nije mogla. I ponovno nakon promašaja stigla je kazna i to u 82. minuti. Dugačka lopta na Belju u 16 metara, on je prima i spretno šalje u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi trajala je opsada gola gostiju, Lučić je obranio krasno pokušaj mlado Caia da Cruza, Suk pucao preko gola, a onda u 96. minuti Gorica poravnava, Lovrić je dobio loptu na 18 metara, driblingom izbacio čuvara i onda pogodio u donji suprotni kut za 2:2.

U zadnji trenutak Gorica je izjednačila i izborila produžetke. I tamo je imala više od igre, stigla i do jednog pogotka koji je poništen zbog zaleđa. Rezultat se tako nije mijenjao i odluka je pala u raspucavanju.

Svi domaći igrači bili su precizni, Kotarski je obranio pokušaje Iličića i Da Silve te Gorica ide u polufinale.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!