Nogomet

Dinamo u London bez Petkovića: 'Moramo gledati na sebe i svoju izvedbu'

Matej Kačan • srijeda, 08.12.2021.
Dinamo u London bez Petkovića: 'Moramo gledati na sebe i svoju izvedbu'
Foto: Pixsell

Trener Dinama Željko Kopić najavio je susret protiv West Hama u četvrtak, a otkrio je i jedan veliki izostanak u kadru hrvatskog prvaka...

Nogometaši Dinama otputovali su u London na dvoboj s West Hamom u šestom kolu Europske lige, a najveća je vijest to da nema Brune Petkovića. Susret i ambicije Dinama najavio je Željko Kopić koji se još jednom osvrnuo na utakmicu s Hajdukom.

"Osvrnuo bih se još jednom na derbi. Usprkos našim očekivanjima, želji i volji da odigramo kvalitetnu utakmicu i ostvarimo kvalitetan rezultat, u tome nismo uspjeli i žao nam je zbog naših navijača koji su došli u velikom broju i dali nam podršku i prije utakmice."

Dinamo sigurno ima proljeće u Europi, ali želi da to bude u Europskoj ligi.

"Proljeće je osigurano, ali u London idemo s ambicijom da ostvarimo pozitivan rezultat, popravimo našu igru i ostvarimo bod koji nam nosi proljeće u Europskoj ligi. U prvi plan stavljam klub, Dinamo i igrače koji su motivirani da se vrate na pravi put. Jedini fokus i koncentracija je na tome da ekipu dovedem u stanje da odigra kvalitetnu utakmicu."

Nije Kopić otkrio koga će koristiti, ali zna se koga neće.

"Ne bih o formaciji, bitno je da su svi igrači dobro osim Petkovića kojeg zbog zdravstvenog statusa ne vodimo na put. Svi igrači fokusirani su i motivirani, i tko god istrči će dati apsolutno sve da ostvarimo dobar rezultat."

Stručni stožer analizirao je West Ham kod kojeg očekuje promjene u odnosu na vikend.

"Analizirali smo ih, oni isto imaju ogroman broj utakmica u kratkom vremenu i sigurno će napraviti promjene. Uz respekt prema West Hamu, trebamo gledati sebe. Moramo gledati na svoju izvedbu."

Dinamu bi posao mogao biti olakšan ako David Moyes izvede "B ekipu", ali o tome se sad ne razmišlja.

"Ne razmišljam o tome hoće li igrati ovaj ili onaj, kad odigramo utakmicu kao u derbiju koja nije zadovoljavajuća ni za koga, onda je fokus na tome da mi budemo bolji, odlučniji i da sprovedemo ideje u djelo. Preko naše igre moramo dolaziti u situacije za golove, moramo biti stabilni natrag bez obzira na to tko će igrati za West Ham."

Usprkos krizi, atmosfera u momčadi je dobra.

"Dečki rade izvanredno i samim time je taj podbačaj u derbiju još teže pao. U ona dva treninga prije utakmice su svi razgovori bili na najvišoj razini. I nakon derbija smo opet razgovarali, iskomunicirali greške koje smo napravili u odnosu na početnu ideju. Zaista kod igrača postoji odgovornost prema klubu, volja i motivacija. Na meni kao treneru je odgovornost za sve što se događa u momčadi i na terenu", završio je.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!