Nogomet

Sport četvrtkom: Dinamo u lovu na drugo mjesto skupine

Matej Kačan • četvrtak, 09.12.2021.
Sport četvrtkom: Dinamo u lovu na drugo mjesto skupine
Foto: Pixsell

Sportski dan u četvrtak u znaku je šestog kola Europske lige gdje Dinamo u Londonu odlučuje o svojoj sudbini, a imamo i jedan zaostali susret Lige prvaka...

Europska liga, šesto kolo: West Ham - Dinamo (21:00)

Avantura Dinama u skupini Europske lige dolazi kraju, a sad samo ostaje vidjeti nastavlja li se avantura u Europi natjecanjem u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi. Modri gostuju kod West Hama, dok u isto vrijeme Genk dočekuje Rapid.

Računica je jasna: Dinamu u Londonu treba samo bod, dok u slučaju poraza mora navijati za remi u Belgiji ili za pobjedu Rapida kako bi osigurao drugo mjesto. U slučaju svog poraza i pobjede Genka, Modri idu u Konferencijsku ligu.

Dinamo ne dolazi u London u dobro formi. Prva šansa u Europskoj ligi propuštena je protiv Genka, a zagrebačku je momčad dodatno uzdrmao poraz od Rijeke u Kupu, odlazak trenera Krznara, a onda i poraz od Hajduka u nedjeljnom susretu.

S druge strane, West Ham je u sjajnoj formi, osigurao si je prvo mjesto u skupini, dok u Premier ligi također igra sjajno i drži četvrto mjesto na tablici, a u posljednjem je susretu svladao europskog prvaka Chelsea.

Dinamu nedostaje Bruno Petković zbog temperature, dok će po svoj prilici David Moyes na travnjak izvesti u najmanju ruku promiješanu ekipu. Ipak, u prvom susretu Englezi su dokazali klasu i Dinamo će morati naglo skočiti u formi ako želi do svog cilja.

"Igramo protiv top ekipe. Moramo biti pravi sutra, izaći bolje nego što je to bilo u prošloj utakmici. Moramo biti agresivni, čvrsti, puni volje, puni želje i da prođemo grupu Europske lige", rekao je trener Dinama Željko Kopić.

Liga prvaka, šesto kolo: Atalanta - Villarreal (19:00)

Posljednji susret grupne faze Lige prvaka iznenađujuće će biti Atalanta i Villarreal. Trebao se odigrati u srijedu, ali je u Bergamu napadao snijeg koji se nije uspio ukloniti pa je utakmica odgođena.

Igrat će se zato u 19 sati u četvrtak, a remi Manchester Uniteda i Young Boysa oduzeo je Švicarcima šansu za prolazak skupine ili treće mjesto pa se ovo pretvorilo u izravni dvoboj za drugo mjesto i nokaut fazu.

Prvi dvoboj ove dvije ekipe završio je s 2:2 u Španjolskoj u sjajnom susretu gdje je Atalanta rano povela pa je u 83. Robin Gosens spašavao ključni bod. Villarreal ima bod više pa mu igra i bod, dok Talijani moraju slaviti.

Forma je definitivno na strani Atalante. Momčad iz Bergama bez poraza je od 20. listopada i Manchester Uniteda, a od tad je nanizano deset utakmica bez poraza za Marija Pašalića i društvo.

Villarreal je u suprotnoj formi, u posljednjih pet susreta ima samo jednu pobjedu, onu nad Victorijom u Kupu Kralja. Osim toga tu su porazi od Uniteda, Barcelone i Seville uz semi s Celtom Vigo. No, ovaj put bio bi im dovoljan i remi te nastavak tog niza.

CEV kup: Monza - Mladost (19:00)

Odbojkaše Mladosti čeka drugi dio "nagrade sezone", uzvratni dvoboj 1/16 finala CEV Kupa u gostima kod vrlo jake talijanske momčadi prepune prekaljenih internacionalaca, Monze.

Mladostaši su u prvom susretu poraženi s 3-1 u setovima i na gostovanje u Monzu idu motivirani pokazati sve što znaju i proći još jednu jaku europsku školu protiv iznimno skupe momčadi.

Mladost je imala nek svoje prilike, poput one u trećem setu da dodatno "zapapri" dvomeč i oteža Talijanima, a sad ide u goste skupo prodati svoju kožu i, ako je moguće, iznenaditi domaćina.

Susret je najavio i trener zagrebačke ekipe Radovan Gačič:

"Idemo u Monzu riješeni da pokažemo još bolju igru, još koncentriraniju, a ako će nam to biti dovoljno za jedan, dva ili tri seta, ili konačnu pobjedu, nitko sretniji od nas", kazao je.

Ostali važniji događaji

Europska liga, šesto kolo: 18:45, 21:00

Konferencijska liga, šesto kolo: 18:45, 21:00

1. Hrvatska košarkaška liga:
Medveščak - Jazine 17:00

Euroliga:
Zenit - Fenerbahče 18:00
Crvena zvezda - Olympiakos 19:00
Bayern - Anadolu Efes 19:45
Maccabit - Unics 20:05
Baskonia - svel 20:30

EHF Liga prvaka:
Dinamo Bukurešt - Motor 18:45
Flensburg - Telekom Vezsprem 18:45
PSG - Barcelona 20:45
Porto - Kielce 20:45
Szeged - Kiel 20:45

SP rukometašica, drugi krug:
Nizozmska - Rumunjska 15:30
Rusija - Slovenija 15:30
Crna Gora - Srbija 18:00
Norveška - Portoriko 18:00
Francuska - Poljska 20:30
Kazahstan - Švedska 20:30

1. HRLŽ:
Bjelovor - Zrinski 17:30

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!