Košarka

Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi Jazza, Lakersi ponovno kiksali

Branimir Korać • petak, 10.12.2021.
Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi Jazza, Lakersi ponovno kiksali

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila samo tri susreta. Utah Jazz upisao je pobjedu u Philadelphiji, a u gostima su podbacili Los Angeles Lakersi i Denver Nuggetsi...

Utah Jazz stigao je do šeste uzastopne pobjede, u gostima je svladao Philadelphia 76erse i to s uvjerljivih 118:96. Jazzeri su odradili jako dobru utakmicu te su u konačnici upisali glatku pobjedu, lakše od očekivanja.

Iako su Sixersi dobro ušli u utakmicu, Jazzeri su već do poluvremena potpuno preuzeli kontrolu nad susretom, a u drugom dijelu razlika je rasla. Sixersi nisu bili u ritmu, Joel Embiid se u drugom poluvremenu potpuno ugasio i Sixersi su upisali visok poraz.

Bojan Bogdanović završio je susret bez ijednog skoka i asistencije, na parketu je proveo 28 minuta i za to vrijeme je ubacio 14 poena uz šut 4/5 za dva, 0/4 za tri i 6/7 s linije slobodnih bacanja.

Najučinkovitiji kod Jazza bili su Donovan Mitchell s 22 poena i šest asistencija te Rudy Gobert sa 17 poena i 21 skokom. Kod Sixersa Embiid je upisao 19 poena i devet skokova, a Seth Curry dodao je 18 poena.

Oslabljeni Memphis Grizzliesi bez Ja Moranta i Dillona Brooksa porazili su favorizirane Lakerse sa 108:95. Još jedan neočekivani poraz za Lakerse koji su očekivali pobjedu kod ovako oslabljenog protivnika, ali unatoč 100. triple-doubleu LeBrona Jamesa, razočarali su.

Presudio je dobar ulazak Memphisa u zadnju dionicu, otvorio ju je s 9:2 i prvi put je jedna momčad došla do dvoznamenkaste prednosti. Do kraja susreta Memphis je imao kontrolu i zasluženo je slavio.

Jaren Jackson upisao je 25 poena i pet skokova, a Desmond Bane dodao je 23 poena. Kod poraženih Anthony Davis završio je s 22 poena i osam skokova, a James je dodao 20 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Spursi su iznenadili Denver Nuggetse i svladali su ih sa 123:111. Odličan ulazak u utakmicu je presudio, Spursi su krenuli s 10:2 i nisu dopustili Denveru da se približi na manje od četiri poena zaostatka do kraja susreta.

Derrick White predvodio je pobjednika s 23 poena i šest skokova, Lonnie Walker dodao je 21 poen, a Dejounte Murray dodao je 20 poena, osam skokova i devet asistencija. Kod Denvera Aaron Gordon završio je s 25 poena i šest skokova, a Nikola Jokić upisao je 22 poena, 13 skokova i deset asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 96:118
Memphis Grizzlies - LA Lakers 108:95
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 123:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!