Zimski sportovi

Zubčić odradio odličan posao za treće mjesto prve vožnje u Val D'Isereu

Matej Kačan • subota, 11.12.2021.
Zubčić odradio odličan posao za treće mjesto prve vožnje u Val D'Isereu

Hrvatski skijaš Filip Zubčić odradio je fantastičnu prvu vožnju drugog veleslaloma sezone te je u francuskom Val D'Isereu na trećem mjestu nakon prve vožnje...

U francuskom Val D'Isereu vozi se drugi muški veleslalom sezone, a u prvoj vožnji su sa starta svoje vožnje odradili oni najbolji na svijetu, prvih 30 skijaša u disciplini.

Odlične vijesti stižu za Hrvatsku jer odmah se po vremenima odvojio vodeći trojac u prvoj vožnji, a u njemu je i naš predstavnik Filip Zubčić koji je na trećem mjestu.

Zubčić je krenuo sa startnim brojem šest, a vožnju je odradio za minutu, sedam sekundi i 47 stotinki. To je 33 stotinke sporije od vodećeg Švicarca Marca Odermatta koji je odradio fantastičan posao.

Između njih smjestio se Alexis Pinturault koji je samo stotinku bolji od Zubčića i jasna je razlika vodećeg trojca i ostatka jer četvrti Mathieu Faivre već zaostaj 52 stotinke za Zubčićem, odnosno 85 za Odermattom.

Unutar sekunde od vodećeg je još Luca De Aliprandini na petom mjestu i to samo svjedoči o težini staze i sjajno odrađenoj vožnji vodećeg trojca, pa tako i Filipa.

U poretku discipline Odermatt je vodeći s jednom pobjedom i 100 bodova, dok je Zubčić u prvom veleslalomu sezone bio deveti.

Val D'Isere, veleslalom (M), prva vožnja:
1. Marco Odermatt (ŠVI) 1:07.14 3. FILIP ZUBČIĆ (HRV) +0.33
4. Mathieu Faivre (FRA) +0.85
5. Luca De Aliprandini (FRA) +0.95
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!