Ostali sportovi

Julianna Pena šokirala svijet pobjedom nad Amandom Nunes

Branimir Korać • nedjelja, 12.12.2021.
Julianna Pena šokirala svijet pobjedom nad Amandom Nunes

Na UFC 269 eventu viđene su dvije velike borbe i veliko iznenađenje. Julianna Pena uzela je pojas u bantam kategoriji prekinuvši dominaciju Amande Nunes...

Nedodirljiva Amanda Nunes izgubila je pojas u bantamu porazom u drugoj rundi protiv jako dobre Julianne Pene. Brazilka je bila u nizu od 12 uzastopnih pobjeda, zadnji poraz upisala je još 2014. godine, ali ovdje nije izgledala dobro.

Svoje prilike ispucala je u prvoj rundi, a u drugoj od početka primala je previše udaraca i potpuno iscrpljena predala je meč u Peninom pokušaju gušenja.

Nunes je bila veliki favorit uoči ovog meča, apsolutno je dominirala godinama ovom kategorijom, pobijedila je sve one najveće i najteže protivnice, ali ovdje jednostavno nije izgledala onako kako smo na nju navikli.

Pena je u drugoj rundi bila vrlo agresivna, podigla je ritam borbe i s njim je slomila Nunes.

Pena je tako preuzela pojas u bantamu, a pojas u lakoj kategoriji zadržao je Charles Oliveira koji je prekidom svladao Dustina Poiriera.

Oliveira je upisao desetu uzastopnu pobjedu, u trećoj rundi odmah je došao na leđa Poiriera i gušenjem dovršio posao.

Od ostalih borbi treba istaknuti novu dominantnu pobjedu Seana O'Malleyja koji je prekidom nakon serije udaraca u prvoj rundi svladao Rauliana Paivu, ali i novi poraz Codyja Garbrandta kojeg je lakoćom u nokdaun bacao Kai Kara-France s Novog Zelanda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!