Zimski sportovi

Sjajni Filip Zubčić do postolja i slalomskog rezultata karijere!

Branimir Korać • nedjelja, 12.12.2021.
Sjajni Filip Zubčić do postolja i slalomskog rezultata karijere!

Sjajne vijesti dolaze iz Val d'Iserea! Filip Zubčić ostvario je rezultat karijere u slalomu plasmanom na treće mjesto...

Prvo slalomsko postolje za hrvatsko skijanje još od Ivice Kostelića! Filip Zubčić već u prvoj vožnji dao je naznačiti kako bi ovo mogla biti sjajna utrka za njega, a sve je začinio trećim mjestom i svojim najboljim slalomskim rezultatom.

Na dosta nezgodnoj stazi na kojoj niz slalomskih velikana nije dobro odradilo posao, Zubčić je doskijao do trećeg mjesta nakon što je u prvoj vožnji bio šesti. U drugoj vožnji preskočio je Sebastiana Foss-Solevaaga koji je pao s treće na šestu poziciju, Tanguy Nef i Manuel Feller nisu došli do cilja, a Alex Vinatzer je diskvalificiran.

Pobjedu je odnio s vrlo velikom prednosti Clement Noel, Francuz je na kraju imao 1.40 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Šveđaninom Kristofferom jakobsenom kojem je ovo također rezultat karijere, a Zubčić je zaostajao 1.85 sekundi.

U drugoj vožnji nastupio je i Matej Vidović koji je pao s 15. na 19. mjesto, nije previše griješio, ali nije imao brzinu.

Rezultati (slalom):
1.Clement Noel (Fra) 1:30.52
2.Kristoffer Jakobsen (Šve) +1.40
3.Filip Zubčić (Hrv) +1.85
4.Daniel Yule (Švi) +1.89
5.Dave Ryding (VB) +1.90

19. Matej Vidović (Hrv) +2.93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!