Rukomet

Hrvatska završila na 18. mjestu, Kalaus trenutno deseta asistentica

Branimir Korać • utorak, 14.12.2021.
Hrvatska završila na 18. mjestu, Kalaus trenutno deseta asistentica

Hrvatske rukometašice neće po dobrom pamtiti nastup na ovom Svjetskom prvenstvu. Rezultat je skroman, a splet raznih okolnosti utjecao je na ovakav rasplet...

I sami statistički pokazatelji govore kako Hrvatska nije imala posebno dobro Svjetsko prvenstvo. Rijetke su kategorije u kojima se našla poneka Hrvatica među najboljima.

Na ljestvici najboljih strijelaca daleko na vrhu je Šveđanka Nathalie Hagman sa 62 gola u šest utakmica što i ne čudi s obzirom da je samo Portoriku zabila 19 pogodaka. Najbolja Hrvatica je Valentina Blažević na podjeli 31. mjesta s 26 postignutih golova.

Što se tiče asistenata, Hrvatska ima predstavnicu u Top 10, Larissa Kalaus s 30 asistencija dijeli desetu poziciju. Kalaus ima 16 asistencija manje od vodeće Austrijanke Patricije Kovacs.

Kovacs je uvjerljivo najbolja ako se gleda zbroj asistencija i pogodaka, tu je skupila 89 bodova, čak 15 više od Japanke Aizawe. Hagman nije tako uspješna, postigla je ogroman broj pogodaka, ali ima svega osam asistencija. Najbolja Hrvatica je Blažević s 26 golova i 25 asistencija što joj donosi diobu 25. mjesta.

Nizozemke su najbolje "kradljivice" lopti, na vrhu liste je Dione Housheer s deset, a odmah iza nje Kelly Dulfer s devet. Katarina Ježić s pet krađa dijeli 23. poziciju.

Dankinja Line Haugsted konkurira za najbolju obrambenu igračicu Prvenstva i predvodi najbolje blokere sa 16 blokiranih šuteva. U hrvatskom sastavu Ana Debelić je najučinkovitija s pet blokada i drži 16. poziciju.

Danska se može pohvaliti najboljim vratarkama. Althea Reinhardt je na vrhu s nestvarnih 56 posto obrana, a odmah do nje je Sandra Toft s 47 posto. Tea Pijević dijeli 30. poziciju s 37 obrana, odnosno 30 posto uspješnosti.

Prema obranama sedmeraca na vrhu je Kristina Graovac s 50 posto uspješnosti, ali samo dvije obrane iz četiri pokušaja. Tu je Ivana Kapetanović s 31 posto, četiri obrane iz 13 pokušaja. Najviše sedmeraca obranila je Čehinja Petra Kudlačkova, njih šest iz 20 pokušaja.

Na fair-play ljestvici na vrhu je Nizozemska s 11 isključenja i tri žuta kartona u šest utakmica, a Hrvatska je tu tek na 24. poziciji s 28 isključenja i sedam žutih kartona te najbržim isključenjem Prvenstva, onim Dore Krsnik iz susreta s Brazilom.

Poznat je i konačan plasman za hrvatsku reprezentaciju, na ovom Svjetskom prvenstvu zauzela je tek 18. mjesto što joj je najlošiji rezultat na svim završnicama na kojima je sudjelovala.

FOTO: IHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!