Vodeni sportovi

Nikola Miljenić devetim vremenom do polufinala na 100 metara leptir

Mihaela Bradovski • petak, 17.12.2021.
Nikola Miljenić devetim vremenom do polufinala na 100 metara leptir

U Abu Dhabiju održava se Svjetsko prvenstvo u malim bazenima, a danas su u kvalifikacijama nastupili i prvi hrvatski plivači. Nikola Miljenić izborio je mjesto u polufinalu...

Hrvatska će imati predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u Abu Dhabiju. Nikola Miljenić isplivao je odlično u kvalifikacijama i novim državnim rekordom te devetim vremenom kvalifikacija na 100 leptir izborio je polufinale.

Miljenić je isplivao 50.23 što je tri stotinke brže od dosadašnjeg rekorda koji je držao još Duje Draganja. Inače, najbrži u kvalifikacijama bio je Švicarac Noe Ponti s 49.49.

Kod plivačica na 100 slobodno nastupila je 14-godišnja Lana Pavalić i zauzela 37. mjesto u konkurenciji od 85 plivačica koje su se pojavile na startu.

Pavalić je isplivala 55.45 te sekundu i pol ostala za 16. mjestom koje vodi u polufinale. Za svojim najboljim vremenom i juniorskim hrvatskim rekordom zaostala je 40 stotinki.

Do finala na 800 slobodno nije došla Matea Sumajstorčić koja je bila 29. u kvalifikacijama s 8:49.05, 17 sekundi sporije od njenog državnog rekorda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!