Tenis

Đoković dobio izuzeće i potvrdio da nastupa na Australian Openu

Matej Kačan • utorak, 04.01.2022.
Đoković dobio izuzeće i potvrdio da nastupa na Australian Openu

Australian Open ove sezone ipak neće biti lišen za najboljeg tenisača svijeta. Novak Đoković objavio je kako je dobio izuzeće i nastupat će na turniru...

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković ipak će nastupiti na prvom Grand Slamu teniske sezone, Australian Openu. Time je okončana saga i kontroverza oko njegovog (ne)dolaska u Australiju.

Naime, Đoković još nije otkrio je li cijepljen ili ne, a pravila australske vlade, savezne države u kojoj se nalazi Melbourne i samog turnira nalažu da zaigrati mogu samo potpuno cijepljeni tenisači.

Jedina iznimka može se učiniti u slučaju posebnog izuzeća i čini se da je Đoković to i dobio. On je poruku po dolasku u Australiju objavio na svom Instagramu.

"Sretna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da njegujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovom divnom planetu.

Pasalo mi je biti sa svojom obitelji i dragim ljudima, odmorio sam se od vrlo duge i uspješne sezone 2021. Sad krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam živjeti i disati tenis sljedećih nekoliko tjedana natjecanja. Hvala svima na podršci", objavio je Novak.

Đoković je apsolutni rekorder po broju naslova u Australiji, 2022. tražit će desetu titulu na prvom Grand Slamu sezone, četvrtu u nizu u Australiji, a u igri je i rekordni 21. Grand Slam ukupno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!