Rukomet

Srbija u ogromnim problemima, još četvorica zaražena

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.01.2022.
Srbija u ogromnim problemima, još četvorica zaražena
Foto: Pixsell

Novi PCR test za reprezentaciju Srbije donio je nove muke. Naime još četvorica igrača bila su pozitivna na koronavirus, a svi treninzi su do daljnjeg obustavljeni...

Hrvatski predstavnik u prvoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu, reprezentacija Srbije, nalazi se u ogromnim problemima. Naime, ako je suditi po trenutnim informacijama iz EHF-a, u prvoj fazi natjecanja neće imati na raspolaganju čak šest igrača i izbornika na klupi.

Nakon što su pozitivni bili Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, izbornik Gerona i dio stručnog stožera, danas je potvrđena zaraza kod još četvorice igrača.

Pozitivni su tako na testiranju bili i Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pechmalbec i Nemanja Zelenović.

Kako je još ranije ostala bez ozlijeđenog Petra Nenadića, jasno je u koliko teškoj situaciji se Srbija nalazi, posebno ako ostane pravilo o 14 dana potrebne izolacije nakon pozitivnog testa.

"Ova situacija je nepredvidiva, nova za sve. U stalnom sam kontaktu s glavnim tajnikom, Dejanom Stanojevićem koji je na čelu Zdravstvene komisije RSS-a. On je na vezi s epidemiolozima. Tražimo rješenje. Na njegovu preporuku odlučeno je da se trenažni proces obustavi na dan-dva do novog testiranja, da spriječimo daljnje širenje zaraze. Dobro je što svi zaraženi imaju lakše simptome. Plan B je da vidimo sa šireg popisa od 35 imena na koga možemo računati. Ako budemo imali 16 zdravih, igrat ćemo na Europskom prvenstvu. Neizvjesnost vlada, samo se nadam da nećemo više imati zaraženih", izjavila je predsjednica Saveza Milena Delić za Mozzart Sport.

FOTO: Antonio Ahel/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!