Rukomet

EHF ipak popustio: Igrači ipak neće morati 14 dana u karantenu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.01.2022.
EHF ipak popustio: Igrači ipak neće morati 14 dana u karantenu
Foto: Pixsell

Rigorozno pravilo o 14 dana karantene koje se EHF držao sve do danas, ipak neće vrijediti na Europskom prvenstvu. Mjere su ipak ublažene...

Krovna europska rukometna organizacija povukla je očekivan potez. Pravilo o 14 dana karantene i mogućnosti nastupa dva tjedna nakon pozitivnog testa kod igrača ipak neće vrijediti na Europskom prvenstvu.

EHF je odlučio ublažiti mjere i igrači će provesti u izolaciji pet dana i morat će imati dva negativna testa u nizu da bi mogli nastupiti.

Hrvatski rukometni savez tako je bio na pravom tragu i tvrdio kako će se Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić moći vratiti nakon dva negativna testa. Iz tog razloga, ako više ne budu pozitivni, moći će od početka Prvenstva nastupiti.

Ovo je odlična vijest za sve reprezentacije jer su se počeli javljati ogromni problemi s brojem igrača koji bi bili eliminirani već sada praktički za kompletnu prvu fazu natjecanja.

Ove informacije dolaze iz pouzdanih izvora i trebale bi uskoro biti i službeno potvrđene od strane EHF-a, ali u pogođenim reprezentacijama već mogu malo odahnuti.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!