Zimski sportovi

Mučenje na Sljemenu prekinuto nakon 19 skijaša koji su se spustili niz stazu

Branimir Korać • četvrtak, 06.01.2022.
Mučenje na Sljemenu prekinuto nakon 19 skijaša koji su se spustili niz stazu
Foto: Pixsell

Muški slalom na Sljemenu ipak nije odrađen. Utrka je prekinuta nakon velikih problema sa stazom, pokušajima da se to sanira, ali uoči nastupa Manfreda Moelgga sa startnim brojem 20, FIS je odlučio prekinuti mučenje...

Tri dana Svjetskog kupa na Sljemenu ipak neće ostati u nezaboravnom sjećanju. Već ženski slalom odrađen je u teškim uvjetima na rubu regularnosti da bi jučerašnja muška utrka bila prebačena za danas.

Slika sa Sljemena bila je obećavajuća, noćas je pao novi snijeg, staza je izgledala dobro, ali samo vizualno jer je bilo dosta problema na njoj.

Na nekoliko vratar javljali su se problemi i nakon što se Linus Strasser s brojem 14 spustio niz stazu, praktički prije svakog vozača slijedila je pauza i morala su se vrata i staza popravljati.

Dodavali su se sol i voda, ljudi iz FIS-a bili su sve nervozniji i bilo je sve jasnije kako ovo neće dobro završiti.

Nakon nastupa Stefana Hadalina s brojem 19 i uoči nastupa Manfreda Moelgga, stanka se još više produžila, Emmanuel Couder izgubio je strpljenje i utrka je definitivno prekinuta.

U tom trenutku u vodstvu je bio Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag koji je imao 49 stotinki prednosti nad Švicarcem Ramonom Zenhaeusernom.

Jedini Hrvat koji se danas uspio spustiti niz stazu bio je Filip Zubčić, a u trenutku prekida držao je posljednju poziciju.

Zubčić je krenuo agresivno i u jednom trenutku napravio veliku pogrešku, morao se vraćati i tu je već izgubio sve šanse za dobar plasman.

Utrka na Sljemenu tako je okončana onako kako nitko nije želio i opet se aktualizira problem s terminom s obzirom da snijega na Sljemenu ima više u kasnijim mjesecima.

Skijaši sada sele u Adelboden gdje ih čeka veleslalom i slalom, a prema informacijama iz Švicarske, ipak u znatno boljim uvjetima.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!