Tenis

Australske vlasti deportiraju i češku tenisačicu koja je već odradila jedan meč

Mihaela Bradovski • petak, 07.01.2022.
Australske vlasti deportiraju i češku tenisačicu koja je već odradila jedan meč

Situacija s Novakom Đokovićem natjerala je australske vlasti na provjeru ostalih viza i zasad još jedna tenisačica mora napustiti Australiju...

Polako se slažu kockice oko cijele situacije s ulaskom u Australiju od strane tenisača i tenisačica nakon što je Novaku Đokoviću odbijen ulazak.

Kako tvrdi dio medija, glavni krivac za cijeli kaos je Tennis Australia koji je igračima poručio kako mogu u Australiju uz medicinsko izuzeće od cijepljenja ako su u zadnjih šest mjeseci preboljeli COVID-19.

Pokazalo se da to nije točno i da igrači moraju biti cijepljeni. Zasad je potvrđeno kako je barem jedna igračica ušla u Australiju s izuzećem koje nije u skladu s onim što traže vlasti i provjeravaju se i ostale vize i način ulaska.

Češka igračica Renata Voračova nije naišla na službenika koji se toliko drži propisa kao onaj s kojim je posla imao Đoković, ali svejedno je otkrivena i smještena u hotel u kojem je Đoković te joj je poručeno da mora napustiti Australiju.

Voračova je u zadnjih šest mjeseci preboljela koronavirus, ali nije cijepljena te joj je viza poništena. I dalje se češljaju svi papiri onih koji su ušli u Australiju i nije isključeno da bude još ovakvih slučajeva.

Inače, Voračova ne samo da je ušla u Australiju, već je i odigrala jedan meč, na turniru u Melbourneu poražena je u prvom kolu konkurencije parova s Poljakinjom Piter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!