Rukomet

Ana Debelić i Luka Cindrić najbolji u prošloj godini u izboru HRS-a

Mihaela Bradovski • subota, 08.01.2022.
Ana Debelić i Luka Cindrić najbolji u prošloj godini u izboru HRS-a
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Tradicionalni izbor najboljih u hrvatskom rukometu zajednički provode Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti, a za prošlu godinu najboljima su proglašeni Luka Cindrić i Ana Debelić...

Luka Cindrić treći put, Ana Debelić prvi put, Nenad Šoštarić drugi put te već tradicionalno Matija Gubica i Boris Milošević, izabrani su za najbolje u hrvatskom rukometu u prošloj godini.

Cindriću je ovo treća titula najboljeg rukometaša Hrvatske, a odnio ju je zahvaljujući savršenoj sezoni s Barcelonom. Za nešto više u reprezentaciji često se ispriječe ozljede, a ovaj put slavio je s 84 osvojena boda, 20 više od drugoplasiranog, kapetana reprezentacije Domagoja Duvnjaka. Treći je bio Željko Musa, a iza njih Halil Jaganjac i David Mandić.

Ana Debelić je prvi pivot koji je proglašen za najbolju rukometašicu Hrvatske. Ovdje se vodila veća borba, a odnijela je pobjedu s 14 bodova ispred Katarine Ježić. Nisu daleko ostale niti Valentina Blažević i Stela Posavec dok je peta u izboru Dejana Milosavljević.

Najbolji trener je Nenad Šoštarić kojeg je za najboljeg izabrao poseban žiri i ovo mu je druga takva nagrada. Lino Červar je apsolutni rekord s 11 titula najboljeg.

U konkurenciji sudaca očekivano uvjerljivu pobjedu odnijeli su Matija Gubica i Boris Milošević koji su osvojili 93 boda, gotovo dvostruko više od Jurinovića i Mrvice.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!