Tenis

Sve nositeljice prošle u dva seta, miran dan u Sydneyju

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.01.2022.
Sve nositeljice prošle u dva seta, miran dan u Sydneyju

Odigrani su susreti osmine finala na WTA turniru u Sydneyju gdje su iznenađenja izostala. Sve nositeljice bile su uvjerljive i slavile u dva seta...

Četvrta igračica svijeta Barbora Krejčikova dobro je odradila prvi zadatak u Sydneyju i upisala je pobjedu u dva seta protiv Rumunjke Jaqueline Cristian. Cristian u prvom setu nije osvojila svoj niti jedan servis gem, u drugom je bila ravnopravnija, ali u završnici je Krejčikova došla do breaka.

Još uvjerljivija bila je Anett Kontaveit koja je ispustila samo četiri gema protiv još jedne Rumunjke Gabriele Ruse. Čak pola osvojenih gemova Ruse je ostvarila na servisu protivnice.

Set nije uspjela uhvatiti niti Ajla Tomljanović protiv Španjolke Paule Badose. Badosa je slavila za sat i pol sa 6:3, 6:4 u meču u kojem su obje imale dosta problema na svom početnom udarcu.

Identičnim rezultatom do prolaza je došla i Daria Kasatkina koja je eliminirala Elise Mertens. Kasatkina je loše krenula u meč, brzo je ušla u zaostatak, ali onda je podigla kvalitetu igre i vrlo brzo odvela meč u vode koje joj odgovaraju.

U dva seta prolaz je izborila i Ons Jabeur i to protiv Petre Kvitove. Kvitova ne prolazi najbolje dane u karijeri, ali svejedno ovo je za Jabeur vrlo lijep skalp.

Pobjedu u dva seta ostvarila je i druga nositeljica Garbine Muguruza koja je nadigrala Ekaterinu Aleksandrovu. Prvi set dobila je glatko dok je drugi riješila u tie-breaku nakon što je spasila pet set lopti.

WTA Sydney, osmina finala:
Barbora Krejčikova (Češka, 3) - Jaqueline Cristian (Rumunjska) 6:1, 7:5
Anett Kontaveit (Estonija, 4) - Elena Gabriela Ruse (Rumunjska) 6:3, 6:1
Paula Badosa (Španjolska, 5) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:3, 6:4
Daria Kasatkina (Rusija) - Elise Mertens (Belgija) 6:3, 6:4
Ons Jabeur (Tunis, 7) - Petra Kvitova (Češka) 6:4, 6:4
Garbine Muguruza (Španjolska, 2) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 6:1, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Križy12.01.2022. u 17:16
    Ispade ????/???? dinamovka nažalost
    Križy