Rukomet

Lokomotiva poražena od Mađarica na startu grupe Europske lige

HINA, Matej Kačan • subota, 15.01.2022.
Lokomotiva poražena od Mađarica na startu grupe Europske lige

Nije dobro započeo put u skupini Europske lige za rukometašice Lokomotive. Zagrepčanke su na svom parketu u Domu sportova poražene od mađarskog Mothersona s 22:19...

Rukometašice zagrebačke Lokomotive domaćim porazom 19:22 (11:12) od Motherson Mosonmagyarovarija započele su natjecanje u grupnoj fazi Europske lige.

Lokomotiva je dobro započela dvoboj koji je igran u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova i u šestoj minuti vodila 4:1, ali već tri minute poslije Mađarice su došle do izjednačenja od 4:4. Izabranice Nenada Šoštarića vodile su 7:5 u 14. minuti, ali je u 22. minuti bilo 9:7 za gošće.

Do kraja dvoboja Lokomotiva više nije došla do prednosti, a utakmica je prelomljena na stranu mađarske ekipe u razdoblju od 42. do 53. minute, kad su "lokosice" ostale bez pogotka, a primile ih sedam za 15:22. S četiri gola do kraja dvoboja Lokomotiva je uspjela ublažiti poraz i popraviti dojam.

Nerješiva enigma za Lokomotivinu obranu bila je Eszter Toth koja je s deset pogodaka bila uvjerljivo najbolja na utakmici. Kod Lokomotive su po četiri gola postigle Andrea Šimara, Tena Petika, Ines Lisjak i Ana Malec. Nije pomoglo ni što je Lena Ivančok skupila 18 obrana.

Lokomotiva će u sljedećem kolu gostovati kod francuskog Besancona koji poražen na svom parketu sa 32:39 od norveške Sole.

Na ljestvici vodi Mosonmagyarovari sa četiri boda iz dva nastupa, Sola ima dva boda iz jedne utakmice, dok su Lokomotiva i Besancon bez bodova. U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake od četiriju skupina.

FOTO: Ivan Santro/RK Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!